lauantai 11. maaliskuuta 2017

Laura ja Heidi: Ylipainoisen vaateongelmat

Ylipainoinen ihminen kuten minä, ostan vaatteeni mieluiten netistä. Ei tarvitse lähteä kauppaan kiertelemään, kotona sovittaminen on paljon mukavampaa. Kaupassa sovituskopissa odottaa ne kaameat peilit jotka tuovat esiin kropan kaikkit virheet. Kotipeili tuntuu paljon armollisemmalta. Vaatekaupoissa pyöriminen tuntuu ajottain ahdistavalta koska sopivia vaatteita ei tunnu löytyvän, Seppälän ja Kappahallin isojen tyttöjen osastolta löytyy välillä ylipainoisten pelastus. Joskus tuntuu että muut ihmiset tuijottavat säälivästi. Muistan erään mainoksen jossa sanotaan " eihän täällä ole ihmisen jalkaan sopivia housujat", olisiko ollut Myllyn mainos aikoinaan. Olen huomannut että isojen tyttöjen vaatteissa on myös isommat hinnat, toki meneehän sitä kangastakin enemmän kuin normikokoisilla ihmisillä :(

Kaappi on täynnä vaatteita mutta kun on lähdössä juhliin tai viihteelle, ei kaapista tunnu löytyvän mitään päällepantavaa (varmasti useiden naisten ongelma). Juhliin lähtiessä haluaisi löytyy jotain kivaa päällepantavaa joka tuntuu hyvältä päällä ja näyttää hyvältä, muttei näytä kuitenkaan säkiltä. Tämä onkin hyvin vaikea yhtälö, haluaisi vaatteen joka peittää ei korosta lihavuutta muttei kuitenkaan näytä teltalta- välillä mission imbossible.
Yleensä isojen tyttöjen vaatteet ovat aika telttoja, varsinkin itseni päällä koska pituutta ei ole suotu kuin 161. Kyllähän sitä toki poikkeuksia löytyy, olen löytänyt kivojakin vaatteita.
Ylipainoisella musta on se MUST väri ja tietenkin muut tumman sävyt, koska ne saavat näyttämään pienemmältä. Toki tuntuu että kaikki naiset tykkäävät mustista vaatteista, ystäväpiirissäni puhummekin mustista vaatteista "kansallispukunamme:)"

Olen huomannut että urheiluvaatteita on tosi vaikea löytää iso kokoisina. Juu kyllähän sitä XL koko löytyy, mutta välillä nekään ei mahdu päälle. H&M tosin on lanseerannut jokin aika sitten urheiluvaatteita plussa kokoisille. 

Minulla on kaapissani aika monta "sit ku mä laihdun" vaatetta, joita aina välillä ihailen, kun yritän hakea motivaatiota. Positiivista toki on että kun laihtumista tapahtuu on vaatteita jokaiselle välietapille ja maaliviivallekin saakka.

Positiivinen loppusilaus vielä tähän postaukseen. Onhan se ihanaa huomata kun paino lähtee tippumaan niin miten vaatteet löystyvät ja voi vaatekaapista ottaa niitä pienempiä vaatteita käyttöön <3

Tämä oli viimeinen postaussarjani postaus. Aikaisemmat postaukset olivat:
Ylipainon haittavaikutukset
Miten ja milloin minusta tuli ylipainoinen?
Miksi haluan laihtua?
Motivaation lähteet laihdutuksessa
Kaupassa käynti ei ole piece of cake laihduttajalle
Miksi laihduttaminen kyllästyttää?

2 kommenttia:

  1. Samojen ongelmien kanssa painitaan myös täällä, mutta toisaalta, myös täällä on löydetty omalta vaatekaapilta "shoppailun" ilo. :) Muistan tosin painineeni ikuisen vaatekriisin kanssa myös alta 60-kiloisena.. Milloin sitä ihminen vois vaan olla tyytyväinen? :D -Rouva R // Rakkauden rasvaprosentti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa Rouva R:)
      Tuossa juuri suoritin MahaMaaliskuu haastetta:)
      Kaikki ei pystykään "shoppailemaan" omalla vaatekaapilla.
      Olen miettinyt monesti samaa että onko ihminen koskaan tyytyväinen?
      Monta kertaa myös miettinyt että olenko onnelisempi hoikempana?
      -Laura-

      Poista

Rapunzel