tiistai 13. kesäkuuta 2017

Vitosen blogihaaste

Kuva napattu Lennun blogista. 
Sain Sopimattomasti lihavan blogin kirjoittajalta Lennulta haasteen ja tottakai tartuin siihen. Koska tykkään tällaisista jutuista.
Pisti miettimään mitä faktoja kertoisin itsestäni koska haluaisin kertoa sellasia joita että vielä välttämättä tietäisi. Jotta oppisitte jotain uutta minusta. Voi olla että sellasia on vaikea kertoa, koska olen aika paljon kertonut itsestäni jo täällä blogin puolella :)


 1. Minulla on vaalea tukka ollut jo pidempään. Ja mielestäni se kellertää helposti - ainakin omasta mielestäni. Kyttään tukkaani aika pakkomielteisesti välillä :/ Tykkään käyttää hopea tuotteita, en käytä niitä liian usein kuitenkaan. Ystävät nauraa jo minulle kun hoen tukkani olevan keltainen säännöllisin väliajoin (ovat varmasti myös erittäin kyllästyneitä asiaan). Olen harkinnut hiusvärini muuttamista jo jonkin aikaa mutten oikein tiedä minkä värinen se sitten olisi. Käytän aikaa ja energiaa enemmän kuin kehtaan kertoa tukkani keltaisuuteen. Joo tiedän todella turhamaista :D
 2. Puutarhaan ja marjoihin liittyvistä jutuista olen innostunut vasta muutaman vuoden sisällä. Olen alkanut pakastamaan hurjat määrät kaikenlaisia marjoja tai tehnyt niistä mehuja -pakastanut. Sekä laittanut kasvamaan marjapensaita, yrttejä, salaatteja, tomaatteja ja mansikkaa omalla parvekkeelle. Olen kuin pikkulapsi kun seuraan niiden kasvamista ja innostun kun yhden päivän aikanakin saattaa olla nähtävissä kasvua. Sienestyksestä olen pitänyt nuorena jo, käytiin usein iskän kanssa sienestämässä ja myytiin niitä eräälle vihanneskauppiaalle - sain itse pitää rahat :)
 3. Pelkään monenlaisia asioita. Lintuja, ampiaisia, rottia, hiiriä, korkeita/ahtaita paikkoja, väkivaltaisia ihmisiä. Pystyn leivällä ruokkimaan esim. joutsenia ja sorsia, mutta jostain syystä pelkään lintuja. Ampiaisia taidan pelätä sen takia että olen niille allerginen - toki minuun on viimeksi pistänyt ampiainen varmaan 20 vuotta sitten ja silloin sain allergisen reaktion yön aikana käteni turpoi. Hiiriä ja rottia olen pelännyt niiin kauan kuin muistan - on ne sitten lemmmikkejä tai villejä. Nyt vasta aikuisena olen alkanut pelkäämään korkeita paikkoja, lapsena/nuorena menin esim. kaikkiin hurjiin huvipuisto laitteisiin vaikka ne olivatkin korkealla -  enkä pelännyt. 
 4. Nuorena/nuorena aikuisena minulla oli paljon ystäviä/kavereita. Nyt aikuisena minulla on vain kuorallinen ystäviä. Osa vain on tippunut matkan varrella pois syystä tai toisesta. Osa ystävyyksistä on vain hiipunut pois. Minun on vaikea luottaa ihmisiin, koska minun luottamus on petetty. Ajottain kaipaan ympärilleni enemmän ystäviä. Vaikka toisaalta tiedän että määrä ei korvaa laatua. Minulla on mielestäni hyvin erilaisia ystäviä, eri ikäisiä ja muutenkin erilaisia ihmisiä kuin minä. Toki samankaltaisiakin löytyy. Erilaiset ystävät olen kokenut hyvin suureksi rikkaudeksi. Itse ajattelen välillä joistakin asioista todella mustavalkoisesti, joten useasti ystävät voivat avartaa sitä asioiden monipuolistuutta. Uskallemme olla eri mieltä asioista. 
 5. Luin nuorena paljon kirjoja, kirjasto oli yksi lempipaikoistani - kirjaston tuoksu oli ihana. Olin monta vuotta välissä lukematta kirjoja, enkä edes tiedä miksi. Olevinaan ei ollut aikaa eikä oikein kiinnostanut. Muutama vuosi sitten palasin kirjastoon, ja tuoksu oli juuri samanlainen kuin aikaisemminkin. Luen parhaillaan niitä kirjoja joista tykkäsin nuorenakin. Olen lukenut Viisikot, SOS- sarjan, Salaisuus- sarjan, Mirka- sarjan ymym. Parhaillaan luen Nummelan ponitalli sarjaa :) Aluksi minua hävetti lainata nuorten kirjoja, mutta ei enää. Tykkään niistä kovati. Olen lukenut välissä myös esim.rikosromaaneja, liikuntaan liittyviä kirjoja.
Haastan:
- Helzun, Itsensä piiskurin blogista
- Lippen, Matkalla voimamimmiksi blogista
- Iriksen, Äiti tahtoo kuosiin blogista
- Sairaanisohoitaja blogin kirjoittajan
- Kaikki jotka lukevat tämän saavat osallistua :)

6 kommenttia:

 1. Heeei nuorten kirjat on aivan mahtavia vieläkin! ☺ Itse tykkään Goosebump -kirjoista :D Hitto tulikin nyt mieleen! En muista yhtään mikä se nuorten kauhukirjasarja oli, ne tahtoisin kyllä lukea joskus uudestaan. Siinä kirjasarjan kannessa oli aina pääkallokiitäjä, ai oliko sen kuva vain yhdessä kannessa.. Kannet tietenkin mustanpuhuvia. Eräs kirja liittyi nuoreen tyttöön, jonka perhe oli muuttanut isompaan ja vanhempaan taloon. Ei nyt ihan kummittelua, mutta muistaakseni koko keissiin liittyi lopulta murhattu tyttö. Kannessa oli muistaakseni joku tönö ja siinä pihalla lampi ja vaja silleen häivytettynä. Ja tosiaan se pääkallokiitäjä, kyllä veikkaan, että se oli sen kirjasarjan "ominaisuus". Muistan kirjojen sijainninkin meidän kirjastosta, mutta harmittaa että siihen ne muistikuvat sitten jää D: Ne oli tosi hyviä!

  Lennu | sopimattomasti lihava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat mahtavia :) Minä en ole tainnut lukea yhtään kauhukirjasarjaa. Kerro jos kirjasarja muistuu mieleesi.. :)
   -Laura-

   Poista
 2. Ei tullut mieleeni se kirjasarja, mutta Jukka Parkkisen nuortenkirjat oli ehdottomat suosikkini jo lapsesta saakka ja sama intohimo niitä kohtaan jatkuu tänkin päivänä! Hänen kirjoittama teos Onnenpoika ja pelienkeli on vieläkin ehkä parhain lukemani kirja ikinä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, pistän ne korvan taa- kerron kun olen lukenut.
   Lainasin juuri ison kasan kirjoja mutta luen nuo jossain vaiheessa.
   -Laura-

   Poista
 3. Mäkin tykkäsin kirjastoista lapsena/nuorena! Nyt käyn kirjastossa vain opiskeluun liittyen, eikä se tunnu enää yhtään niin kivalta paikalta. :D Tykkäsin Tuija Lehtisen nuortenkirjoista ja luin myös viisikkoja ja heppakirjoja. :) Ja sitten luin esim. Pikku naisia ja siihen liittyviä kirjoja. Sain nyt aikuisiällä lahjaksi sen pikku naisia -kirjan englanniksi, mutten päässyt kuin muutaman sivun eteenpäin kun oli pakko lopettaa kun vollotin niin paljon. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opiskelu kirjat ei ole yhtään niin mukavia :D
   Tuija Lehtisen kirjoja on tullut paljon luettua myös, juuri tuo Mirkka- sarja oli yksi lemppareistani.
   Pikku naiset on aikoinaan ollut minun ensimmäinen dvd- levyni, ihana ja surullinen elokuva <3 Kirjankin olen tainnut joskus lukea.
   -Laura-

   Poista