tiistai 22. tammikuuta 2019

Kokeileva kokkikerho kokkaa

Pitkästä aikaa taas kirjoittamisen äärellä. Kokeileva kokkikerho perustettiin muutama viikko sitten aivan sattumalta. Eva ja Lisa ovat vanhoja partio ystäviäni ja aina kuin näemme - ruoka liittyy siihen jotenkin. Nyt olemmekin sitten päättäneet kokeillla erilaisia reseptejä, jotka minä sitten julkaisen blogin puolella arvostuleineen. Eva ja minä olemme melkein kaikki ruokaisia ja Lisa kasvissyöjä. N mutta asiaan eli resepteihin.

Evan kanssa kokeilimme reilu viikko sitten maanantaina, toisen ystäväni suosittelemaan tonnikalapastaa. Alkuperäinen resepti löytyy valion sivuilta.

TONNIKALAPASTA alá Laura ja Eva

  • 5dl pastaaa (en nyt muista nimeä, jotain uutta se kuitenkin oli)
  • 1 sipuli
  • loraus oliiviöljyä
  • 2prk öljy tonnikalaa
  • 3 tomaattia
  • n.2rkl tomaattipyrettä
  • n.1dl pastan keitinvettä
  • pitkä loraus sitruuna täysmehua
  • 1/2 pkt viherpippuri koskenlaskijaa (kummallekin uusi tuttavuus, iso peukutus tälle)
  • Reilusti tuoretta tilliä
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla. Kuullosta siinä sipuli ja tomaattipyree. Lisää tonnikala ja paloitellut tomaatit. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunamehu, vesi ja Koskenlaskija. Kuumenna kunnes juusto on sulanut. (Lisää vettä halutessasi.). Lopuksi lisää tilli. 

Tonnikalapastaa ja keltasieniä+sipulia


Arvostelut: 
Eva: Hyvää ja helppoa. Ehkäpä eri pastaa seuraavalla kerralla ja sekoitus "mössöksi". Menee jatkoon vaikkei lasten lempparia ollutkaan. Arvosanaksia 9.
Laura: Pakko yhtyä edelliseen puhujaan. Arvosanaksi annan 9½.



Eilen teimme linssikastiketta, koska allekirjoittaneella niitä kaapista löytyy. Resepti koostettu omasta päästä ja resepteistä ideoita poimien.

LINSSIKASTIKE alá Laura ja SPAGETTI sekä SALAATTI alá Eva
Linssikastike:

  • 1dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 390g Pirkka yrttitomaattimurskaa
  • 3,5 dl vettä
  • Mausteina: Herbamare yrttisuola, Santamaria Curry Mango sekoitus, 2-3 tl oreganoa
Kuullota sipulit sitruuna oliiviöljyssä. Huuhtele linssit tiheässä lävikössä. Tämän jälkeen lisää loput aineet ja anna kastikkeen hautua ainakin 20minuuttia. 

Spagetti keitetty ohjeen mukaan. Salaatti alá Eva sisälsi jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, siemeniä, mozzaellaa, öljyä, suolaa ja pippuria.





Arvostelut:
Eva: Täyttävä ja yllättävän maistuva vannoutuneella pasta+jauhelikastike - syöjälle. Itse voisin vielä lisätä valkosipulia. (allekirjoittaneen vatsa ei kestä valkosipulia). Arvosanaksi 9
Laura: Siis linssit on yllättävän maistuvia ja täytttäviä. Punaiset linssit ei maistu ollenkaan jauhoiselle. Terveellinen ja hyvin edullinen ruoka linssit. Linkkaan tähän todella hyvän linssikeiton reseptin joka on ollut Evan+ hänen äidin ja minun suosikki jo pitkään. Arvosanaksi 9+.
Ilkka: Arvosanaksia annan 8
Lisa: Maukas ja luultavasti nopeasti laitettava. Olisin lisännyt vähän enemmän mausteita esimerkiksi timjamia ja soijaa tai härkäpapurouhetta taikka tofua. Arvosanaksi annan 8.

Mitä tykkäätte tämän tyyppisestä postauksesta? Olisiko teillä ehdottaa kokeilevalle keittiölle reseptejä?

9 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia tämmöiset helpot ja nopeat reseptit. Erityisesti toi linssikastike jäi kiinnostamaan ja siitä voiskin tehdä helpon, edullisen ja terveellisen lounaruoan töihin. Tykkään linssikeitoista, mutta niitä ei ole tullut tehtyä aikoihin. Linssikastike oli ihan uus juttu mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen kokeilemaan linssikastiketta! Helpot ja nopeat reseptit auttaa arjessa kummasti, miten silti joskus vaan sortuu johonkin valmiiseen...
      Olisko Helzulla jotain linssireseptejä taskussa? :)
      -Laura-

      Poista
  2. Tässä mun suosikki perusohje linssikeittoon:
    2-3 sipulia (puna- ja keltasipuleita)
    1-2 porkkanaa
    1 ½ l kasvislientä
    3 dl punaisia linssejä
    1 tlk tomaattisosetta/- murskaa (70 g)
    paprikajauhetta
    suolaa, valkosipulia, tuoretta persiljaa ja tuoretta/ kuivattua timjamia
    -Sipulit hienonnetaan ja porkkana raastetaan ja ne keitetään yhdessä huuhdottujen linssien kanssa kasvisliemessä kypsiksi.
    -Keitto maustetaan ja silputtu persija lisätään keittoon.
    -Jos haluaa ruokaisampaa keittoa, lisää perunaa keittoon valmistuksen alkuvaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy kokeilla joku päivä :) Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Toi linssikastike lähtee kokeiluun 😋

    VastaaPoista
  5. Todella hyvännäköisiä annoksia ja kiva, että vielä helppo valmistaa. Aina itse niin vaikea keksiä ruokia, että aina päätyy syömään samoja sitten loppujen lopuksi. Varmaan pitää vetää kokkitakki päälle ja ruveta testailemaan! Tuo tonnikalapasta kuulostaa herkulliselta ja helpolta.

    VastaaPoista

Rapunzel