keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Yksinäisyys

 Julkaisinkin tästä jo lyhyen tekstin instagramin puolella, mutta päätin nyt tulla tännekin avaamaan ajatuksiani. 

Yksinäisyys, on tunne jota koen aika useinkin. Minulla on läheisiä ihmisiä ja tekemistä ympärilläni, mutta kaikesta huolimatta koen useinkin itseni yksinäiseksi. Ulkopuolisen silmin näyttää varmasti siltä, että minähän olen koko ajan menossa/tekemässä jotakin. Mutta se ei minun tunnettani poista, eikä helpota. Koen liiankin usein itseni yksinäiseksi, varsinkin iltaisin. Vaikka nautinkin kutomisesta ja sarjojen katselusta. Yksinäisyys tuntuu tuskaisena ja ahdistavanakin tunteena. 
Olen pitänyt jo pitkään näitä ajatuksia itselläni ja mietin että ehkäpä niistä on aika alkaa puhua ääneen. 

Me ihmiset koemme asiat niin eri tavalla. Toinen kaipaa enemmän elämäänsä ihmisiä ja tekemistä kun toinen. Joku ihminen kokee herkemmin yksinäisyyttä kun toinen. On varmaan ihmisiä jotka kaipaavatkin sitä että saavat olla yksin. On luonnollista että hektistä perhe arkea ihminen kaipaa välillä sitä että saa olla yksin. Mutta toisaalta yksin oleminen ja yksinäisyys ovat loppujen lopuksi kaksi täysin eri asiaa. 


6 kommenttia:

 1. Toit tärkeän pointin esille,yksin oleminen ja yksinäisyys ovat kaksi eri asiaa. Hienoa että pystyt tuomaan tällaisen asian esiin blogissasi.
  Kukaan ei tietää tunteeko toinen itsensä yksinäiseksi:(
  Mä itse olen ihminen joka tykkää olla rakkaiden kanssa,mutta tykkään myös siitä että saan olla yksin.
  -N

  VastaaPoista
 2. Kiitos N. Pikkuhiljaa opettelen avautumaan niistä vaikeistakin asioista,jostain syystä olen häpeän takia pitänyt niitä sisälläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän,niitä vaikeita asioita on vaikea tuoda julki.
   Siitä taputukset olalle♡
   Ja hienoa että oot tullut taas blogin maailmaan, oon käyny aina välillä kurkkimassa onko uusia tekstejä☆

   Poista
  2. Kiitos mukavista sanoista. Kiva kun olet käynyt kurkkimassa. Nyt on pitkästä aikaa pieni kirjoitusinto palannut.

   Poista
 3. Se on totta, että yksinäisyys ei useinkaan näy ulospäin muille. En ole koskkaan tuntenut itseäni yksinäiseksi, joten en osaa samaistua tunteeseen, mutta tiedän, että yksinäisyyttä kokee aika moni. Lähipiirissäni on jokunen ihminen, joilla yksinäisyys on läsnä elämässä. Toinen henkilö on hyvinkin toimelias ja menevä sekä omaa ison kaveripiirin. Hän on kuitenkin maininnut, että ns. tyhjä koti, jossa ei hänen lisäkseen muita asu tekee olemisesta sietämätöntä aina välillä. Kotona hän kokee, että hautautuu yksinäisyyteen. Toisen tuttavani yksinäisyyden näkee ja kokee. Koronalla on osansa asiassa. Millä lailla olet helpottanut yksinäisyyttäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juurikin noin, yksinäisyyttä on monenlaista. Ja sen voi kokea monella eri tavalla.
   En ole oikein keksinyt keinoa millä helpottaa sitä tunnetta...

   Poista