torstai 26. helmikuuta 2015

Laura: Polar M400 aktiivisuusranneke ja viimeisimmät kuulumiset:)

Mulla on ollut melkein vuoden käytössä Polar loop aktiivisuusrankke josta tykkäsin kovasti, mutta mulla tuli ranteeseen punaista ihottumaa siitä joten päädyin ostamaan uuden aktiivisuusrannekkeen joka on POLAR M400. Rakastuin tähän rannekeeseen heti kun sain sen käyttööni. Tämä ranneke on vielä parempi kuin looppi. M400 valintaan vaikutti myös se että se oli yhteensopiva sykevyöni H7 kanssa joka sopi myös looppiin. POLAR M400:
+ Toimii askelmittarina (päivän suositus 10 000 askelta). 
+ Laite aktivoi liikkumaan, koska haluat saada aktiivisuuspalkin täyteen. 
+ Ranneke kertoo myös unenlaadustasi, paljonko nukut levollisesti ja paljonko levottomasti. Mielenkiintoista:)
+ Laitteessa on GPS joka mittaa lenkillä matkaa ja korkeutta. Varmasti myös paljon muutakin mutta mulle riittä tuo matka.
+ Sanallinen palaute harjoituksista ja päivän aktiivisuudesta. Todellakin motivoi liikkumaan:) Harjoituksesta saat palautteen kun käytät sykevyötä (voi olla että saa ilman vyötäkin mutta mulla se aina käytössä jos liikun)
+ Vesitiivis 30m saakka. 
+ Harjoituksen ja päivän aktiivisuuden purkaminen on helppoa Polar flow ohjelman avulla. Tämä tapahtuu joko piuhalla tietokoneen kautta tai sitten bluetoothin kautta puhelimeen. Ranneke ladataan piuhalla tietokoneen avulla usb-piuhalla. Myös ranneke itsessään antaa paljon tietoa ilman purkamista flow ohjelmaan. Näet koko ajan montako % aktiivisuudestasi olet jo saavuttanut, paljonko vielä vaatii että saisit aktiivisuutesi täyteen (kävelemällä, juokemalla tai vaan tekemällä jotain seisomalla), askelmäärä, kalorinkulutus (peruskulutus ja mahdollisella liikunnalla kulutettu), päiväkirja (liikunnat), asetukset, kuntotesti, ajastimia (en ole käyttänyt), suosikit (en vielä tiedä mikä on) ja liikunnan jälkeen saat palautteen heti miten liikunta vaikutti kuntoosi ym (luulen että vaatiii sykevyön). Polar flow ohjelmassa näet nämä kaikki ja paljon muutakin;)
+ Laskee keskimääräisen kalorinkuluksesi päivän aikana ja jos liikut lasketaan sekin mukaan. 
+ Asetukset asetetaan oman iän, pituuden, painon, aktiivisuuden (millainen on normi päiväsi enimmäkseen seisallaan ym ym), harjoitustaustasi mukaan (montako kertaa viikossa liikut ja kuinka raskasta liikuntasi on). On myös mahdollista käyttää Lajiprofiili toimintoa jossa voit tehdä jokaiselle harrastamallesi lajille oman profiilin. Itselle tein useamman profiilin: Voimaharjoittelu, kävely, hölkkä, kuntopiiri, pyöräily, juoksumatto ja ryhmäliikunta. Käsitin että näin on mahdollista seurata jokaisen lajin kehittymistä erikeen. 
+ Voit tehdä rannekkeen avulla kuntotestin, joka tapahtuu sykevyön avulla. 
Ranneke sisältää paljon kaikenlaisia toimintoja mutta tässä itselle tärkeimmät toiminnot tällä hetkellä. 
Miinuksia en ole vielä näin lyhyen käytön aikana keksinyt. Sitten niihin kuulumiseen, ruokavalio sujuu TODELLA hyvin. Olen karsinut tällä viikolla paljon turhia hiilareita ruuastani ja syönyt joka aterialla runsaasti proteiinia. Nälkä ei ole juurikaan vaivannut. Syön 3-4h tunnin välein. Alla hieman pohjaa miten syön. /= tai
AAMUPALA: Smoothie/ kaurapuuro mehusopalla sekä jotain proteiinin lähdettä. Välillä myös ruisleipää. 
LOUNAS: Salaattia/vihanneksia ja kalkkunaa/jauhelihaa/kalaa/5%polaria
PÄIVÄLLINEN: Sama kuin lounas
ILTAPALA: Skyrrin rahkaa/smoothie/rahkaa ja mehusoppaa
VÄLIPALA: rahkaa+mehusoppaa/ Smoothie/ Mannisen pudding/ proteiinipatukka ym 
Napostelen päivän aikana cashew pähkinöitä jos nälkä yllättää. Vettä pyrin juomaan päivässä 3L.
Myös liikunta sujuu hyvin, koska aktiivisuusranneke motivoi liikkumaan kun haluaa saada päivän aktiivisuuden täyteen. Olen käynyt lenkillä, kuntosalilla, tehnyt tabata- treeniä, hyppinyt hyppynarulla ja veivannut selättimellä. Pilatesrulla tarvitsee vielä ottaa mukaan kuvioihin:) 
Tänään oltiin hieman vaeltamassa, käveltiin pitkospuita ja metsässä. -Laura-


2 kommenttia:

  1. Olen miettinyt, että kirjoitan joulupukille ja toivon aktiivisuumittaria/ -ranneketta lahjaksi. Oli mukava saada lukea noin tarkasti Polar M400 kokemukset. Onko löytynyt miinuspuolia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä vieläkään ole tullut miinuspuolia, ehkä se että kutoessakin tulee askeleita niin se hieman hämää:D jos se nyt on miinuspuoli edes;) Sykevyö mielestäni on aika pakollinen jotta saa vielä tarkemman kuvan liikkumisesta ja aktiivisuutta on aika vaikea saada täyteen ilman sitä:) -Laura-

      Poista

Rapunzel