sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Miten blogini on muuttunut matkan varrella?

Vanhan blogin banneri

Aloitin bloggaamisen Syyskuussa 2013, joten näin ollen olen aika tarkalleen 4 vuotta kirjoittanut blogia.

Vaikka blogin nimi on muuttunutkin matkan varrella, haluan aloittaa vertailuni "miten se on muuttunut" sieltä ensimmäisen blogin puolelta. Lopuksi voin vielä vertailla miten tämä blogi on muuttunut matkan varrella.
Toivon että saan teille lukijoille selkeän kokonaisuuden aiheesta aikaiseksi.

Aluksi kirjoitin tekstejä paljon puhekielellä, mikä luettaessa kuulostaa omasta mielestäni aika hölmöltä ja töksähtävältä.
Nykyään pyrin kirjoittamaan tekstejäni kirjakielellä. Koska se kuulostaa omaan korvaani paremmalta ja helpommalta lukea.
Jostain syystään nykyään "oikoluen" tekstini (jopa ääneen), alussa en tehnyt sitä lainkaa. "Oikoluen" tekstejäni sen takia koska haluan tietää miltä tekstini kuulostavat ja että ne ovat luentavaa/helppoa luettavaa. Minulle on tullut kova halu kehittyä kirjottamisessa ja muutamalta ystävältä olenkin saanut positiivista palautetta asian tiimoilta.
Ensimmäisen blogin aikana olin todella tarkka siitä mitä itsestäni kirjoitan, halusin pysyä mahdollisimman anonyyminä. Ensin en meinannut edes haluta julkaista tekstejäni etunimelläni, vaan kirjoittaa nimimerkillä. En keksinyt sopivaa nimimerkkiä joten päädyin siihen että julkaisen tekstit omalla nimelläni. En julkaissut kuvia joista minut voitaisiin tunnistaa.

Kun siirryin kirjoittamaan tätä HeiLauta elämää blogia, halusin jostain syystä antaa itsestäni enemmän. Aloin julkaisemaan kuvia joissa näkyvät kasvoni, sekä aloin kirjoittamaan itsestäni/elämästäni avoimemmin. Kuvia oli huomattavasti helpompi ottaa kun ei tarvinnut miettiä tunnistaako minut niistä. Ajattelin että ihmisten olisi helpompi lukea/seurata blogiani, jos kirjoittajalla olisi "kasvot". Tosin en tiedä onko sillä lukijalle merkistystä.
Olen edelleenkin tarkka siitä että kysyn aina lupaa saanko mainta sinut blogissani tai julkaista kuvan sinusta - vaikka kuvasta ei olisi tunnistettavissa edes.
Aluksi kirjoitin pääasissa vain laihdutuksesta, nykyään kirjoitan paljon muustakin. Osaksi siksi että välillä aiheet loppuvat kesken ja koska elämääni kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin pelkästään laihdutusta. Tykkään tästä nykyisestä tyylistä itse enemmän, koska välillä on todella kiva kirjoittaa muustakin. Tehdä ihan hassujakin postauksia.
Kuvia mietin nykyisin paljon enemmän, että minkälaisia kuvia haluan lisätä. Sekä otan kuvia paljon enemmän.

Nykyinen banneri. 


Hyvät lukijani, 
Tykkäätte lukea vain laihdutukseen liittyvistä asioista vai jostain muustakin?
Mikä on hyvä tekstien postaus väli mielestänne?
Kiitos :)

2 kommenttia:

 1. Tykkään lukee kokonaishyvinvoinnista, kuitenkin koen hyvänä, että suunta postauksissa on korostettu johonkin aiheeseen enemmän esim. liikuntaan, laihduttamiseen, mielen tasapainoon, ravintoon. Postausväli keskimäärin 2(-3) krt vko on mielestäni sopiva. Liian usein päivitettäviä blogeja en itse jaksa lukea enkä jaksa innostua, jos postuksien väli on 1 krt/kk. Makuasioita. Tärkeintä on fiilis, kun kirjoittaa blogia. Sitä ei saisi tehdä pakolla, jos kirjoitettavaa ei ole tai kirjoittaa ei vain huvita. Elämässä on paljon muutakin kuin blogit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Helzu :)
   Sain toivomiani vinkkejä :)

   Poista

Rapunzel