maanantai 16. maaliskuuta 2020

Hyvinvointisuunnitelmani

Kävin perjantaina ystäväni kanssa Inbodyn kehonkoostumismittauksesssa. Joten siitä päätin tehdä itselleni hyvinvointisuunnitelman. Ajatukseni taistelevat kovasti tämän suunnitelman teosta yhden asian osalta. Laitanko suunnitelmaani paino tavoitteen vai en. Haluaisin kovasti tehdä sellaisen hyvinvointisuunnitelman joka ei sisällä painotavoitetta, mutta joku osa sisälläni miettii kuitenkin että olisi hienoa laittaa suunnitelmaan normaalipainon saavuttaminen. 
Kysymykset suunnitelmaan olen kerännyt pitkän ajan sisältä. Ja valitettavasi en ole laittanut kuitenkaan ylös mistä olen ne ottanut joten lähteet jää nyt merkitsemättä. Olen kuitenkin muotoillut kysymykset itselleni sopiviksi. 

Miksi teen hyvinvointisuunnitelman?
Se on minulle eräänlainen motivaattori elämäntapamuutoksessani. Olen tajunnut että muutos vaatii myös paljon ajatustyötä, ainakin omalla kohdallani. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja koska haluan muuttaa elämäntapojani, täytyy myös ajatustyötä tehdä sen eteen. 
Olen aina ennen aloittanut rytinällä ruokavalio muutoksen ja noudattanut niukkoja dieettejä. Halunut nopeita tuloksia ja se ei ole tuottanut minkäänlaisia tuloksia. 
Nyt olen päättänyt tehdä kaiken toisin. Tehdä muutokset pikkuhiljaa ja muuttaa oikeasti elämäntapoja pitemmällä tähtäimellä. Joten tämä hyvinvointisuunnitelma tukee elämäntapamuutostani. 

Miksi haluan muutosta?
Haluan voida paremmin. Niin henkisesti kuin fyysisestikin.  

Miksi hyvinvointi on itselleni tärkeää ja miksi sen eteen kannattaa tehdä töitä?
Teen työtä jossa tarvitaan paljon kroppaa. Teen vuorotyötä jonka takia kroppa on myös kovilla. Kärsin usein uniongelmista ja energianpuutteesta. Haluan jaksaa arjessa paremmin ja nukkua yöni hyvin. Haluan voida hyvin ja elää terveänä. 

Miten mittaan onnistusmista? Ja miten palkitsen onnistumiset?
Tämä on vaikea kysymys. En aseta kilotavoitetta nyt kuitenkaan. Mutta ajattelisin että mittaisin onnistumista sillä että voin paremmin henkisesti ja jaksan arjessa paremmin. Ehkäpä fyysiseksi tavoitteeksi valitsen sen että mahdun ensimmäiseen työpukuuni. Siksi valitsen työpuvun koska ne eivät ole kovin joustavia niin niissä on parempi mittaustulos. 
Palkitsen onnistumiseni sitä mukaa mitä niitä tulee, ja palkinto tulee sen mukaan minkä sillä hetkellä koen hyväksi palkinnoksi. Voin niitä sitten täällä jakaa.

Ketkä ovat tukijoukkoni ja iloitsevat kanssani onnistumisista?
Yksiselitteisesti perhe ja ystävät. Ja varmasti blogiystäväni ja lukijani. 

Mikä on hyvän olon kunto? Entä terveys?
Itselleni se merkitsee sitä että jaksan arjessa paremmin. Ja yliliikkuvat niveleni voivat paremmin. 
Haluaisin päästä verenpaine lääkkeestäni eroon, toisesta olen jo päässyt. 
Liikunnasta on hyvää vauhtia tulossa minulle elämäntapa, joten haluan että se pysyy sellaisena. 

Missä näen itseni vuoden kuluttua?
Kuntosalilla ja lenkkipolulla. Katson peiliin ja hymyilen, koska sieltä katsoo ihan hyvä tyyppi. 



4 kommenttia:

  1. Hyvä suunnitelma ja kirjoitus, positiivinen sellainen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kirjoitus! Painotavoitteet on 99 % ajasta epärealistisia, ja myös lannistavia, koska painoa ei voi hallita eikä kehoa kontrolloida. Ja varsinkaan, se ei ole mitään mieluisaa elämää. Parempi tosiaan keskittyä aitoon hyvinvointiin, muihin tavoitteisiin ja siihen päänsisäiseen työhön. Terveys paranee nopeasti unen parantamisen, stressin lievittämisen, ravinnon ja liikunnan kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi, kiva kun tykkäsit tekstistä:) Ja mukavaa kun jätit kommentin blogiini!

      Poista

Rapunzel