maanantai 5. joulukuuta 2016

Laura: Puremaisia reseptejä

Ajattelin teille jakaa muutaman purereptin. Ensimmäisenä jaan purevohvelin ohjeen. Olen ottanut tämän ohjeen Nanna Karalahden julkisesta blogista joten uskallan sen mielihyvin täälläkin jakaa:) Itse olen tehnyt kyseisen ohjeen aina letun muodossa, koska pikkuruinen Ikean lettupannuni on helpompi puhdistaa. Mielessä on kyllä käynyt etttä kokeilisin vielä jonain päivänä vohvelinkin muodossa:)

Purevohveli eli proteiinivohveli
yhdelle
  • 40-50 g kaurahiutaleita 
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 20g proteiinijauhetta (itse käytän vaniljaa
  • Ripaus kookosmaitoa (välillä käytin ihan vettä)
  • Oman maun mukaan suolaa, kanelia ja jotain "makeuttajaa"
Jauha kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä. Lisää joukkoon proteiinijauhe. Sekoita joukkoon munat. Mausta suolalla, kanelilla ja tarvittaessa jotain "makeuttajaa". Voit laittaa lisäksi soodaa tai leivinjauhetta - tuo rapeutta. Voitele vohvelirauta kookosöljyllä ja sitten paistopuuhiin.
Vohvelin/letun päälle voi laittaa kookosmannaa, cashewtahnaa, hedelmiä tai marjoja.
Arvosana: 10

Proteiinilettu, kookosmanna ja mansikoita.



Kanasalaatti
yhdelle

  • noin 120g maustamattomia kananfileesuikalaite
  • Salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, paprikaa, persikkakuutioita, mandariiniviipaleita ym
  • Mausteita oman maun mukaan, itse käytän vaihtelevasti fiiliksen mukaan näitä: sitruunanmehu, soijakastike, paprikajauhe, Pirkan viisipippuriasekoitus- mylly, herbamare/vuorisuola, kuivattu ruohosipuli ym.
Lidlin Broilen fileeviipaleista on tullut mun uusi suosikkikanani:) Laitan broilerinviipaleet edellisenä iltana maustumaan purkkiin mausteiden  (vakiomausteet on soija, sitruuna, pippuri muita laitan fiiliksen mukaan) kanssa. Otan ne lämpiämään noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pilkon salaattiainekset samalla kun broilerit paistuu pannulla. Vihanneksia/hedelmiä laitan oman maun mukaan ja mitä kaapista löytyy. Paistettuani broilerinviipaleet leikkaan ne keittiösaksilla vielä pienemmäksi, näin suikaleista tulee ihanan pehmeitä:)
Arvosana: 10-









Kaalilaatikko
4 annosta

  • 400g naudan paistijauhelaa
  • noin 1kg kaalia
  • Sipuli
  • 2dl vettä
  • 1 tölkki kookosmaitoa 
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta, kaada vuokaan.
Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla tai isossa kattilassa puolikypsäksi (alkaa kuultaa), tässä vaiheessa kannattaa lisätä vettä pannuun ja kasvisliemikuutio. Kannen alla kypsyy nopeammin. 
Uuniin tunniksi 200 asteeseen, jonka jälkeen vähennä lämpöä 150 puolen tunnin ajaksi.
Teen kaalilaatikon aina ilman riisiä, minusta se on paljon herkullisempaa niin :)
Arvosana: 10

Loppuun vielä muutama sana kuulumisia, viikonloppuna tuli herkuteltua kun oli työporukan kanssa pikkujoulut ja hieman jäi herkuttelu päälle. Tänään on taas palattu ruotuun ja alan kohta tekemään kanasalaattia. Viimeinen viikko starttaa Puresta, jatkan muutaman päivän yli koska viikonloppu meni nyt hieman huonosti. Ensi viikon loppupuolella yritän kirjoittaa jonkinlaisen yhteenvedon Puretreenistä. 

2 kommenttia:

  1. Kaalilaatikko kookosmaidolla...varsin erikoinen ohje. Eikö ole liian makea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se itseasiassa ollut, laitoin kunnolla mausteita. Mietin että kaurakermaa tms olisi voinut kokeilla :) -Laura-

      Poista