Päivän syömiset ovat koostuneet kutakuinkin seuraavanlaisesti:
Aamupala: Kaurapuuro mehukeitolla + keitetty kananmuna tai raejuusto / 2 ruisleipää juustolla, kalkkunalla, vihanneksilla / Maustomatonta jugurttia marjoilla + riisikakkuja
Lounas: Lihaa/kalaa/kanaa + salaattia tai keitettyjä vihanneksia
Välipalat: Hedelmä/ proteiinipatukka/ Skyrr- rahka/ pähkinät (Välipala on syöty vaihtelevasti jossakin välissä missä tarvetta on, välillä myös tulee syötyä kaksikin välipalaa)
Päivällinen: Riisi/tumma makaroni/ peruna + Lihaa/ kalaa/ kanaa + Salaattia/ keitettyjä vihanneksia
Iltapala: Banaaniletut marjoilla ja maustamattomalla jugurtilla/ 2 ruisleipää juustolla, kalkkunalla, vihanneksilla/ Munakas
Viimeaikaiset HELPOT braavuurimme on ollut broilerinkoipia riisipedillä ja kaalilaatikko.
Broilerinkoipia riisipedillä:
- 2,5dl tummaa riisiä
- 7dl lihalientä
- Vihanneksia oman maun mukaan
- Kanankoipia (Laura kokeili myös tonnikalalla)
- Mausteita: curry, paprikajauhe, kurkuma, pippurisekoitus
Kuivat riisiit (eli ei tarvitse keittää) vuokaan, sekaan vihannekset (ja mahdollinen tonnikala) kaadetaan lihaliemi vuokaan, päälle kanankoivet. Uuniin noin tunniksi 200 astetta.
Kaalilaatikko
Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta, kaada vuokaan.
Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla puolikypsäksi (alkaa kuultaa), tässä vaiheessa kannattaa lisätä vettä pannuun ja kasvisliemikuutio. Kannen alla kypsyy nopeammin. Laitoin jauhelihan joukkoon salsapurkin loput.
Uuniin tunniksi 200 asteeseen, jonka jälkeen vähennä lämpöä 150 puolen tunnin ajaksi.
Kaalilaatikko
- 400g jauheliha
- Kaali
- Sipuli
- Kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- 2 prk ruokakermaa 4% / tai osa vettä
- Suolaa, pippuria
Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta, kaada vuokaan.
Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla puolikypsäksi (alkaa kuultaa), tässä vaiheessa kannattaa lisätä vettä pannuun ja kasvisliemikuutio. Kannen alla kypsyy nopeammin. Laitoin jauhelihan joukkoon salsapurkin loput.
Uuniin tunniksi 200 asteeseen, jonka jälkeen vähennä lämpöä 150 puolen tunnin ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti