maanantai 14. syyskuuta 2015

Heidi ja Laura: Syksy saapuu, kilot ei!

Syksy on lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, painoo hiipii alaspäin noin 0,5 kg pudotusvauhdilla. Kalorit huitelee päivittäin 1300-1500 ja nälkä ei juurikaan ONNEKSI vaivaa, joten syksy on lähtenyt tältä osin kivuttomasti käyntiin:) 


Päivän syömiset ovat koostuneet kutakuinkin seuraavanlaisesti:

Aamupala: Kaurapuuro mehukeitolla + keitetty kananmuna  tai raejuusto / 2 ruisleipää juustolla, kalkkunalla, vihanneksilla / Maustomatonta jugurttia marjoilla + riisikakkuja 

Lounas: Lihaa/kalaa/kanaa + salaattia tai keitettyjä vihanneksia  

Välipalat: Hedelmä/ proteiinipatukka/ Skyrr- rahka/ pähkinät (Välipala on syöty vaihtelevasti jossakin välissä missä tarvetta on, välillä myös tulee syötyä kaksikin välipalaa)

Päivällinen: Riisi/tumma makaroni/ peruna + Lihaa/ kalaa/ kanaa + Salaattia/ keitettyjä vihanneksia

Iltapala: Banaaniletut marjoilla ja maustamattomalla jugurtilla/ 2 ruisleipää juustolla, kalkkunalla, vihanneksilla/ Munakas

Viimeaikaiset HELPOT braavuurimme on ollut broilerinkoipia riisipedillä ja kaalilaatikko. 

Broilerinkoipia riisipedillä:


  • 2,5dl tummaa riisiä
  • 7dl lihalientä
  • Vihanneksia oman maun mukaan
  • Kanankoipia (Laura kokeili myös tonnikalalla)
  • Mausteita: curry, paprikajauhe, kurkuma, pippurisekoitus

Kuivat riisiit (eli ei tarvitse keittää) vuokaan, sekaan vihannekset (ja mahdollinen tonnikala) kaadetaan lihaliemi vuokaan, päälle kanankoivet. Uuniin noin tunniksi 200 astetta.

Kaalilaatikko

  • 400g jauheliha
  • Kaali
  • Sipuli
  • Kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2 prk ruokakermaa 4% / tai osa vettä
  • Suolaa, pippuria 


Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta, kaada vuokaan.
Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla puolikypsäksi (alkaa kuultaa), tässä vaiheessa kannattaa lisätä vettä pannuun ja kasvisliemikuutio. Kannen alla kypsyy nopeammin. Laitoin jauhelihan joukkoon salsapurkin loput.
Uuniin tunniksi 200 asteeseen, jonka jälkeen vähennä lämpöä 150 puolen tunnin ajaksi. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti