lauantai 11. huhtikuuta 2015

Meksiko ilta alà Laura!



Rakastan meksikolaista ruokaa<3 Niimpä päätin kutsua ystäväni kylään ja tehdä heille Meksikolaista ruokaa, googlettelin paljon ja hain erilaisia reseptejä:) Suurimmat resepti vinkit otin Ida Jeminan blogista, koska ne oli vaan niin herkullisen näköisiä ja raaka- aineet oli mieleisiäni! Iso kiitos hänelle vinkeistä! 




MENU:

Enchiladoja jauhelihatäytteellä
Meksikolainen riisi
Chorizo- paprikapaistos
Salaattia (Jääsalaatti, rucola, kurkku, avokado ja greippi)
Taco- katkarapuveneet
Avokado- lime juustokakku
Meksikolaiset kuppikakut
Naposteluun: Tacolastuja, itsetehtyjä avokadojuustodippiä ja tuorejuusto-salsa-juustoraastedippi. Itse maustettuja pähkinöitä!

Enchlidat (tämänkin pohjan otin Ida Jeminan blogista) 
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 600g jauhelihaa (maustin oman maun mukaan)
  • 1 Sipuli 
  • Tölkki pilkottuja chilejä
  • prk mustia papuja
  • 8 täysjyvä tortillaa
  • Juustoraastetta ja tex mex juustoraastetta
  • 1 prk salsa kastiketta
  • Tomaattipyrettä

Paistin sipulin ja jauhelihan pannulla öljyssä. Mausteet, chilit ja huuhdotut pavut sekaan. Levitin tortillaletuille salsakastiketta,  sitten lisäsin lettuseen tavallista juustoraastetta ja täytteen. Kiepsasin rullalle ja kaikki lettuset asetataan vuokaan käärittyn. Lisäsin päälle salsakastike tomaattipyre sekoituksen ja tex mex juustoraasteen. Paistetaan uunissa 175 asteessa noin 20minuuttia. 
Tein nämä jauhelihatäytteellä koska en itse ole kanan ystävä:)

Chorizo-paprikapaistos (yhdistelin eri reseptejä ja muokkasin hieman)
  • 300g chorizo makkaraa
  • 1 paprika ja Lidlin paahdettuja paprikoita (lasipurkki)
  • 4 tomattia
  • Oliiviöljyä ja sitruunan mehu
  • Kuivattua persiljaa ja ruohosipulia
Pilko makkarat, paprika ja tomaatit. Paista makkarat ja tuore paprika öljyssä. Lisää tomaatti ja paahdetut paprikat. Lisää lopuksi mausteet ja sitruunan mehu. 

Meksikolainen riisi  (en muista mistä otin, englanninkielinen sivusto ja Heidi suomensi mulle. Mausteita lisäilin eri resepteistä)
  • 2,4dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6dl vettä
  • 2tl suolaa
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • 1,8dl tomaattisosetta
  • 1rkl rypsiöljyä 
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • Tuoretta korianteria
  • limetin mehua
Lämmitin öljyn miedolla lämmöllä kattilassa. Lisäsin riisin ja sekoittelin kunnes riisi vaalean ruskeaa. Lisäsin veden ja loput ainekset paitsi limetin mehun vasta lopuksi. Kiehautin ensin seoksen ja sitten annoin olla miedolla lämmöllä kunnes riisi oli valmiin pehmeää. Kestää yllättävän kauan valmistua!


Ninan tuorejuusto-salsa-juustoraastedippi (veljen vaimon ohje)

  • 1-2 prk maustamaton tuorejuustoa
  • Santa maria salsakastiketta
  • Punaipulia silppua
  • juustoraastetta
Levitä kaavinlastalla tuorejuusto vuuan pohjalle, sitten levitä salsakastike päälle. Lisää ensin sipuli silppu ja lopuksi juustoraaste. Dippiä "kauhotaan" esim. tacolastuilla vuuasta. Tää on niin namia!!!!

Vaikka nyt itsekin ruoka oli aivan ihanaa<3 Ja vieraatkin tykkäsivät kovasti<3 Suosittelen enemmän kuin lämpimästi kokeilemaan näitä kaikki reseptejä:) Koristeet hommasin Tigerista:) 
Meksikolaiset kuppikakut ja avokado- lime tuorejuustokakku.


Itsemaustetut pähkinät, juustodipi, avokadojuustodippi ja Ninan vuokadippi.

Salaatti, choriopaistos ja Enchiladat.


Katkrapuveneet!
Tälläisen ihanan paketin sain ystäviltäni, aivan upea<3 Kiitos!



Loppuun vielä kuva mun maaliskuun juhlalookista. Huivi Glitter, Takki Seppälä Great girl, Tunika Prisma, Leggarit joissa osanahka slicet emp ja kengät Bunker- merkkiset Spartoo.fi








-Laura-



4 kommenttia:

  1. Hei!
    Hieman nuo makunystyrät heräsivät, kun tuota menuuta lueskeli ja kuvia katseli! Varmasti olleet hyviä! Nam! =)

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet blogimme ensimmäinen kommentoija:) Kiitos! Kävin kurkkimassa blogiasi, jään seurailemaan! -Laura-

      Poista
  2. Vau, oot panostanut iltaan täysillä. Kaikki näyttää hyvältä, sekä kattaus että tarjottavat. Ja nätti juhla-asu ;)
    T.Kristiina

    VastaaPoista

Rapunzel