sunnuntai 2. elokuuta 2015

Laura: Mustikkametsällä ja haaste:)

Olen tänä kesänä kunnostautunut marjojen pakastimessa, elämäni ensimmäistä kertaa:) Pakastin melkein 5kg  mansikoita aikaisemmin kesällä. 
Tänään olin pitkästä aikaa mustikkametsällä ja saalista tuli ihan mukavasti. Köh köh pitkästä aikaa kun viimeksi olen ollut joku 20vuotta sitten:D  Myös yli 80-vuotias isoäitini oli mustikoita poimimassa ja jaksoi saman verran mennä metsässä kuin me muutkin:) Hatun nosto hänelle! Tehtiin heti tuoreista mustikoista, mustikkarahkapiirakkaa, osa menee pakkaseen ja osasta tehdään mehua. Tänään tai huomenna meinaan myös nauttia lapsuuden herkkua mustikkamaitoa:) Marjoja meinaan käyttää syksyn/talven mittaan puuroon, smoothieen ja ihan vaan rahkan/luonnon jugurtin päälle, nam!
Kesällä blogin kirjoittaminen on jäänyt vähälle kun on niin paljon kaikkea muuta, muiden blogejakin olen satunnaisesti seuraillut. Laihduttamisrintamalla ei ole tapahtunut mitään suuntaa eikä toiseenkaan. Nyt olen kesälomalla ja liikun/syön aika lailla fiiliksen mukaan. Hyötyliikuntaa kerääntyy oikein mukavasti!

http://munjuttuja.weebly.com/ haastoi meidät haasteeseen johon päätin saman tien vastailla. Jätän tällä kertaa haastamatta muita, sorry!


1. Mikä sai sinut lähtemään muuttamaan elämäntapojasi terveellisempään suuntaan?
Oma peilikuva. Ja aika ajoin reistailevat polvet, joiden uskon johtuvan ylipainosta. 


2. Mikä on tavoitteesi ja milloin toivot sen saavuttavasi?
Tavoitteeni on n.30kg painonpudotus/ että mulla olis hyvä olla itseni kanssa ja peilikuva miellyttäisi silmääni. En tiedä kulkeeko kilomäärä ja peilikuva käsikädessä, sen näyttää aika:)

3. Millä tavoin motivoit itseäsi tavoitteiden saavuttamiseksi?
Yritän ottaa säännöllisin väliajoin kuvia itsestäni,  jossa eron huomaisi. Olen myös miettinyt että tekisin itselleni "palkintolistan" välitavoitteiden saavuttamiseksi.
Myös Polar M400 toimii mun motivaation lähteenä, kun kertoo mun aktiivisuustasoista ym:)


4. Mikä on ollut tai on helpointa tällä uudella tiellä?
Ehdottomasti Liikunta.


5. Mikä on ollut tai on vaikeinta tällä uudella tiellä?
Ruokavalion säännöllisyys ja herkuista erossa pysyminen. 

6. Millaista liikuntaa harrastat, ja mitä suosittelisit muillekin ja miksi?
Harrastan kuntosalia (satunnaisesti tällä hetkellä), geokätköilyä, pyöräilyä, selättimen+ pilatesrullan "veivausta" ja lenkkeilyä. Tarkoituksena on ollut jo pitkään aloittaa kevyt hölkkäily. Liikunnaksi suosittelen selättimen ja pilatesrullan "veivausta", helppoa ja kivaa, onnistuu samalla kun katsoo televisiota. Pilatesrulla avaa lihaskalvoja ja hieroo lihaksia. Selätin auttaa ainakin selkävaivoihin.  Hyötyliikunnaksi suosittelen geokätköilyä; se on hauskaa ja tulee huomaamatta liikuttua paljon mäkistäkin maastoa, samalla löytää hienoja paikkoja/maisemia. 


7. Miten paljon suunnittelet esim. liikkumisiasi ja syömisiäsi etukäteen? Asetatko itsellesi tavoitteita näiden suhteen?
En juuri yhtään. Suunnittelu olisi kyllä todella fiksua, tarvis varmaan alkaa toteuttamaan tätä:)

8. Käytätkö nettisivustoja elämäntaparemonttisi tukena? Jos käytät – mitä sivustoja?
Puhelinsovellus MyFitnessPal on ajottain käytössä, sekä seuraamani blogit jotka näkyy oikealla palkissa. Sekä tietysti Polar flow sivusto jonne puran aktiivisuusrannekkeeni aktiivisuudet ym. 


9. Helppo ja nopea ruoka, joka valmistuu silmänräpäyksessä, ettei tarvitse sortua suklaaseen ja sipseihin?
Jutan proteiinipatukat, ftfarmin kaikki kolme proteiini patukkaa on huippuja! (juustokakku, marjaisa ja suklaa) Myös questebarin patukoista tehdyt keksit uunissa on tosi hyviä!
Itse tehdy lohkoperunat, uunijuurekset tai bataattiranskalaiset on hyviä sipsin himoon!
Pizzan korvikkeena syön lämpimiä ruisleipiä melkein aina tonnikallalla, ananaksella, tomaatilla toimii erittäin hyvin!
Subway!

10. Lempiherkkusi? Onko muuten muuttunut tämän matkan varrella?

Kyllä kai se edelleen on sipsit ja ei ole matkan varrella muuttunut mihinkään! Mietin että pääsenkö siitä himosta koskaan eroon.

11. Kun saavutat tavoitteesi, millä tavoin aiot pysyä siinä?

Siinäpä vasta kysymys. Asia tuntuu vielä niin kaukaiselta joten en osaa vastata. Liikunta vois olla yks hyvä keino ainakin. 

3 kommenttia:

 1. MUSTIKAT OVAT NIIN NAM!!!! Täälläkin kerätty ja hamstrattu talvea varten! On se vaan ihana syödä mustikoita puuron seassa aamuisin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin NAM! Tarttis hommata toinen pakkanen että sais hamstrattua niitä vielä enemmän:D -Laura-

   Poista
 2. Moikka! Teille on haaste mun blogissa :) http://voihanvuodatus.blogspot.fi/2015/08/mut-on-haastettu.html

  VastaaPoista