perjantai 16. syyskuuta 2016

Laura: Ylipainon haittavaikutukset

Ylipaino on tuonut tulessaan haittavaituksia niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin.


Fyysiset vaikutukset minulla ilmenevät:
 • Polvien jomotteluna (onko tuo edes oikea sana:D)
 • Ajoittain jalkapohjani kipeytyvät. Tietysti kengät vaikuttavat omalta osaltaan tähän asiaan, muta ei ylipainokaan asiaa auta. 
 • Ajoittain verenpaineeni on ollut koholla.
 • Välillä koen että aineenvaihduntakin on tästä johtuen "tukossa" tai sekaisin.
 • Koen olevani kömpelömpi pulleana. 
 • Olen väsyneempi ja siitä johtuen saamattomampi tiettyissä asioissa. Väsymys on ajoittaista.
Psyykkiset vaikutukset minulla ilmenevät: 
 • Mielestäni en ole niin sosiaalinen ihminen kuin olin joskus ennen, varsinkin tuntemattomille ihmisille jutteleminen on ajottain haastavaa. Jännitän usein uusien ihmisten kohtaamista. Esimerkiksi kun menen koulutukseen, toivon että samaan koulutukseen tulee joku tuttu työkaveri.
 • Olen epävarmempi ihminen, välillä on vaikea luottaa itseensä; tietoihin ja taitoihin. Epävarmuus ilmenee myös uusien ihmisten kohtaamisessa, en tunne oloani jotenkin kotoisaksi uusissa tilanteissa. 
 • Olen myös huomannut että ylipaino on tehnyt minusta kateellisemman ihmisen tai ainakin luulen että se johtuu ylipainosta. Saatan olla pienistäkin asioista kateellinen. Onneksi tiedostan itse asiani ja koen sen kuitenkin olevan sellaista positviista kateutta. 
 • Välillä häpeän itseäni, sitä minkä kokoinen olen. 
 • Olen huomannut että olen herkempi ottamaan asioista itseeni. Kun joku tiuskaisee minulle tai vastaavaa otan sen henkilökohtaisesti. Olen aina ollut sellainen että otan asiat helposti itseeni mutta nyt tunnen sen ylikorostuvan. 
 • Koen ylipainon vaikuttavan mielialaana, mieli on helpommin "maassa". Itsetuntoni on laskenut.
Tekstin tarkoitus ei ole mollata itseäni vaan tuoda esille asioita joitka koen tulleen ylipainoni myötä. Saan purkaa tuntemuksiani ja ajattelen että asioiden kirjoittaminen tänne, auttaisi minua elämäntapäremontissani eteenpäin:)

4 kommenttia:

 1. Oletko koskaan ajatellut, että opettelisit hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvinkin monia kertoja, olen yrittänyt opetella hyvin laihoin tuloksin:( Kirjoitin asiat tänne senkin takia jotta voisin jollakin keinolla päästä niistä eroon. En voi sille mitään, että koen asiat niin.... -Laura-

   Poista
 2. Tämä listaus ja muille sen esille tuominen on rohkeaa. Huomaa, että mietit itseäsi ja pohdit ylipainon vaikutusta sinuun itseesi. Oliko jotain yllättävää listauksessa? Kun on tyytyväinen itseensä ja kehoonsa, niin itsevarmuus nousee. Jos kokee itse itsensä liian pyöreäksi eikä ole tyytyväinen tilanteeseen, itsevarmuus valuu maanrakoon. Itse koen painon noustessa ja vaatteiden kiristäessä epävarmuutta itsestäni ja häpeää siitä, että olen itse päästänyt kroppani siihen tilaan. Itsesyytösten takia nouseminen maanraosta on vaikeaa. Teeppä lista sinun hyvistä puolista ihmisenä. Se voi tsempata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helzu <3 yllättävintä oli ehkä se että kuinka monta asiaan vaikuttaa ylipaino omasta mielestäni. Samanlaista häpeää koen minäkin... On se jännää miten paino oikeasti vaikuttaa siihen itsetuntoon...
   Täytyy tehdä listausta hyvistä puolista, kiitos vinkistä!
   -Laura-

   Poista