perjantai 13. lokakuuta 2017

Analyysissa oma blogi

Idean tähän postaukseen sain Kylmäverinen unelma blogista. Googlettelin postausideoita joten sitä kautta eksyin yllä olevaan blogiin. Idea oli mielestäni hauska ja hyvin persoonallinen, joten minäkin halusin ehdottomasti tehdä tällaisen postauksen omasta blogistani. Tekstin valmisteluun meni runsaasti aikaa ja koska piti analysoida omaa blogia tein sen osissa.
Analyysissa oma blogi

Banneri 

Aloitetaampa bannerista, koska se on blogissani ylimmäisenä :) Siihen on vain pakko olla tyytyväinen, koska se on ihka ensimmäinen oma tekemä bannerini. Googlettelemalla löysin hyviä yksityiskohtaisia ohjeita miten banneri tehdään ja millä ohjelmalla. Käytin tätä ohjettta bannerin tekoon, Kiitos Nooralle selkeästä ohjeesta <3 
Jos jotain pitää sanoa, niin ehkäpä siinä on  liikaa värejä ja neljä valokuvaa on liikaa bannerissa. Saa jotenkin sekavan vaikutelman. En osaa kuitenkaan tehdä banneria yhdestä kuvasta, ainakaan vielä. Tykkään että banneri on pystysuunnassa aika kapea ja leveys suunnassa blogin kokoinen. Pääasiassa olen kuitenkin tyytyväinen tämän hetkiseen banneriini.

Ulkoasu ja sivupalkit

Tykkään että blogin tausta on hillitty, jotta teksti ja sivupalkit erottuvat hyvin. Tykkään harmaasta joten se on taustana aivan loistava. Valkoinen tausta olisi liian ankea omaan blogiini, ainakin tämän hetkisen mielipiteen mukaan. Liian räikeä tausta ei vain ole minun juttuni, "se ottaa liikaa silmään." Koska minulla on sivupalkkeja runsaasti jouduin jakamaan ne blogin kummallekin puolelle. Jos palkit tulisivat vain toiselle puolelle, jono olisi aivan liian pitkä luettavaksi. Tykkään että "palkit" ovat "laatikkomaisia" näin ne ja niiden sisältö erottuu hyvin kun harmaata taustaakin pääsee väliin.  Tekstin taustasta tykkään valkoisena, teksti ja kuvat näkyvät hyvin ja on helppo käyttää värillistä tekstiä tarvittaessa. Värillistä tekstiä tosin käytän harvoin. Kokeilen muitakin värejä tekstin taustalle mutta jotenkin omaan silmään tekstistä tuli liian vaikea lukuista tai liian räikeä harmaan taustan kanssa. Blogin ulkoasun tekeminen on aika vaikeaa puuhaa, kaikkea tarviii kokeilla ja kun ei saa sitä hommaa kuitenkaan mitenkään kovin hyvin. 

Tekstit ja sisältö

Blogi sisätää nykyisin tekstiä ja aiheita laidasta laitaan. Aluksi tämän oli tarkoitus olla vain laihdutusblogi mutta matkan varrella se on muuttunut paljonkin. Tämä on blogin kirjoittajan kannalta helpompaa kun voi kirjoittaa melkeimpä mistä vain ja näin ollen ei tule oloa "mistä taas keksin aiheen josta kirjoittaa. Lukijan kannalta se voi olla välillä ehkä hankalaakin. Pyrin kuitenkin pitämään sen punaisen langan elämäntaparemontissani ja liikunnassa. Haastesarja2017 tunnisteella olevat haasteet ainakin pitävät minut kiinni tuossa punaisessa langassa kuukausittain. Elämä ei kuitenkaan olen pelkkää laihdutusta vaan paljon muutakin. Itse olen se kuuluisa jojoilija ja yritän blogini avulla löytää tasapainon tähän kaikkeen. Siksi nykyisin mielelläni puhunkin elämäntaparemontista, yritän pikkuhiljaa opetalla uutta tapaa elää. Siihen kuuluu ylä ja alamäkiä, valitettavasti. Tasapainon löytämistä on yritetty opetalla muutamankin vuoden ajan ja silti se on vieläkin hieman hakusessa.
Pyrin pitämään tekstini selkeänä ja helposti luettavana. 

Suosituimmat tekstit

Suosituimmat tekstit haluan pitää blogissani esillä, se on asetus/toiminta jonka saa itse asettaa esille. Minusta on mielenkiintoista seurata mitkä tekstit ovat suosisttuja blogissani. Minulla on tällä hetkellä näkyvissä viisi suosituinta postausta koko blogin ajalta. Suosituin tekstini on tainnut koko ajan olla Polar M400 aktiivisuusrannekkeesta tekemäni teksti hyvistä ja huonoista puolista. Toista sijaa pitää inkivääristä tehty postaus. Kolmantena tekstini on ilmianna laihdutusblogi postaus, johon tuli yllättävän paljon kommentteja. Sieltä aikoinaan taisin bongata Helzun itsensä piiskuri - blogin <3 Hänen kanssaan olen päässyt tutustumaan  joka kuukautisen haasteiden parissa ja ihan livenäkin. 
Neljäntenä on  Color4care firmalta saamani työpaidasta kertova postaus. Viidentänä on omasta mielestäni blogin yksi hauskimmista postauksista Ylipainoisen kaupassa käymisestä, hyvällä huumorilla varustettuna. Tämä teksti oli niiltä ajoilta kun kirjoitimme Heidin kanssa blogia yhdessä ja teksti onkin suurimmaksi osaksi Heidin käsialaa. 


Mainokset 

Blogin sivupalkeissa esiintyy joitakin mainoksia. Halusin lisätä niitä mielenkiinnosta että voiko tällainen tavallinen tallaajaa tienata mainoksien avulla - vastaus on että ei voi. Mainokset on lisätty https://tradetracker.com/fi/ sivuston kautta. Kyseinen sivusto on helppokäyttöinen ja saan itse valita mitä mainoksia mainostan ja saan komission vain jos joku ostaa mainoksieni kautta jotakin. Lisäsin mainoksia nettikaupoista joista itse oikeasta tykkään. Ifolorilta - olen tilannut valokuvat jo vuosia. Sport - lehteä olen tilannut ja ostanut irtomyyntinä useita kertoja, tykkään lehdestä kovasti. Chloesilta - olen tilannut kerran pidennykset ja sain hyvät hiukset ja hyvää palvelua. Beaty pop up on ainoa sivusto jonka olen lisännyt ilman kokemuksia, mielenkiintoinen nettikauppa josta meinaan jonain päivänä vielä tuotteita tilata. 

Seurannassa olevat blogit on myös mainitsemisen arvoinen juttu. Niitä blogeja luen melko säännöllisesti. Tykkään pitää ne esillä, koska siitä voivat muut saada vinkkejä hyvistä blogista. Itse ainakin usein katson muiden blogien lukulistaa. 
4 kommenttia:

 1. Kivoja postauksia oot kirjoitellut! :) Bloggaaminen vie paljon aikaa, jos sen tekee kunnolla panostaen jokaiseen osa-alueeseen (kuvat, ulkoasu, tekstit...). Silti blogissa tärkeintä on teksti. Jos se näyttää kivalta, mutta teksti on onttoa tai sitä on todella vähän, ei siinä ole mitään seurattavaa blogina. Esim. pelkkien kuvien esittelyyn on omat kanavansa.

  Mielestäni sellaiset blogit, joissa kirjoitetaan eämästä yleensä, ovat parhaita. Uskottavimpia laihduttamiseen liittyviä blogeja ovat sellaiset, joissa kirjoitetaan muutakin kuin lukuja ja positiivista tsemppaamista. Kaikki vaikuttaa laihduttamiseen ja siinä jos missä vertaistuki on tärkeää. Ja joskus on kiva lukea/jakaa ajatuksia jostakin muustakin´kuin blogin varsinaisesta aiheesta. Eli mun mielestä se, että aiheet vaihtelee, on vain hyvä asia. :) Mukavaa syksyä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kulkija :)
   Bloggaaminen vie todellakin aikaa, välillä siihen jaksaa panostaa enemmän ja välillä vähemmän. Olen kyllä samaa mieltä että tärkeintä on teksti, ulkoasu ja kuvat ym. on lisäbonusta asiaan.
   Vertaistuki on äärettömän tärkeää<3
   Mukavaa syksyä myös sinulle Kulkija :)
   -Laura-

   Poista
 2. Kiitokset maininnasta, kiva postaus!
  - Katri

  VastaaPoista