tiistai 10. lokakuuta 2017

Persoonallisuustesti

Googlettelin erilaisia persoonallisuustestejä ja päädyin tekemään tämän koska lukijat kertoivat että se on niin tarkka että on vähän pelottava.

"Hanki selkeä ja tarkka kuvaus siitä kuka olet ja miksi teet asioita niin kuin teet."
Lukee testin alussa. 

Tästä voit tehdä kyseisen testin :)

Minun tulokseni testistä.
Persoonallisuustyyppini oli "Asianajaja" (Infj - t)

Kuvakaappaus, ylläolevan testin tuloksista.
Kuva ja allaolava teksti kopioitu suoraan  https://www.16personalities.com/fi/persoonallisuustesti, sivuilta ja omistani tuloksistani. 
Asianajajapersoonat ovat hyvin harvinaisia. Mutta vaikka heitä on vain alle yksi prosentti väestöstä, he jättävät jälkensä tähän maailmaan. Heillä on sisäsyntyinen idealismin ja moraalin taju, mutta he ovat muita idealisteja päättäväisempiä ja määrätietoisempia. Asianajajat eivät ole toimettomia uneksijoita, vaan ihmisiä, jotka kykenevät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvän positiivisen vaikutuksen tekemiseksi.
Asianajajat näkevät usein toisten auttamisen elämäntarkoituksenaan. Vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset toimivat usein pelastustehtävissä tai hyväntekeväisyystöissä, heidän todellinen päämääränsä on muuttaa asioita niin perusteellisesti, ettei ”pelastamista” tarvita.

AUTA MINUA AUTTAMAAN SINUA

Asianajajilla on hyvin ainutlaatuisia piirteitä: vaikka he esittävät asiansa hienopuheisesti ja rauhallisesti, heillä on erittäin vahvoja mielipiteitä, ja he taistelevat väsymättömästi heille tärkeiden asioiden puolesta. Tämän persoonallisuustyypin yksilöt ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta käyttävät energiaansa harvoin oman henkilökohtaisen etunsa tavoitteluun. Sen sijaan he toimivat luovasti, käyttävät mielikuvitustaan, vakaumustaan ja herkkyyttään luodakseen tasapainoa. Karma ja pyrkimys tasa-arvoon ovat asianajajille erittäin houkuttelevia käsitteitä, ja he uskovat siihen, että maailmalla toimivien tyrannien sydämet voitaisiin parhaiten pehmittää rakkaudella ja myötätunnolla.
“Jokaisen on päätettävä, haluaako hän kävellä luovan epäitsekkyyden valossa vai tuhoavan itsekkyyden pimeydessä.”

Martin Luther King
Asianajajien on helppo muodostaa suhteita toisten ihmisten kanssa, ja he osaavat esittää asiansa sydämellisesti ja hienotunteisesti. Heillä ei ole tarvetta vakuuttaa logiikalla tai faktoilla, vaan heidän puheensa on selkokielistä ja ymmärrettävää. On ymmärrettävää, että ystävät ja työtoverit pitävät asianajajia suhteellisen sosiaalisina yksilöinä, mutta on hyvä muistaa, että asianajajat tarvitsevat myös omaa aikaa rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ja saattavat siksi yhtäkkiä vetäytyä omiin oloihinsa. Asianajajat ottavat muiden tunteet hyvin huomioon ja odottavat samaa myös muilta. Joskus se tarkoittaa tarvittavan tilan antamista muutamiksi päiviksi.

JATKA YRITTÄMISTÄ

Asianajajien on kuitenkin kaikkein tärkeintä muistaa pitää huolta itsestään. Heidän intohimonsa toimia vakaumuksensa puolesta voi hyvinkin kannatella heitä kriittisen jaksamisrajan yli, mutta jos tilanne lähtee käsistä, he voivat uupua, sairastua ja stressaantua. Tämä tulee erityisen hyvin esille, jos asianajajat kohtaavat konflikteja ja kritiikkiä. Heidän herkkyytensä pakottaa heidät tekemään kaikkensa vältelläkseen näitä näennäisesti henkilökohtaisia hyökkäyksiä, mutta jos tilanteet ovat väistämättömiä, asianajajat voivat taistella vastaan hyvinkin irrationaalisin, hyödyttömin keinoin.
Asianajajille maailma näyttäytyy hyvin epätasa-arvoisena paikkana, mitä sen ei tarvitsisi olla. Asianajajat ovat muita persoonallisuustyyppejä soveltuvampia oikaisemaan vääryyksiä, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa. Asianajajien on vain muistettava huolehtia myös itsestään, vaikka huoli maailmasta pitääkin heidät kiireisenä.

Sain tuloksen INFJ -T, jotka kuvaavat viittä eri persoonallisuuden osaa. Olen lihavoinut minua kuvaavat osat lyhenteen perusteella. Mieli on ainoa josta olen osittain eri mieltä kuvauksen perusteella. 

MIELI

Tämä kertoo miten toimimme ihmisten kanssa:
 • Introvertit (I) yksilöt toimivat mielellään yksin, ajattelevat ennen puhumista ja väsyvät sosiaalisesta kanssakäymisestä.
 • Ekstrovertit (E) yksilöt suosivat toimimista ryhmässä, ajattelevat puhuessaan ja saavat energiaa sosiaalisesta kanssakäymisestä.

ENERGIA

Toinen osa kertoo, miten näemme maailman ja miten käsittelemme tietoa:
 • Intuitiiviset (N) yksilöt ovat mielikuvituksellisia, luottavat intuitioon, innostuvat ideoista ja keskittyvät siihen, mitä voi tapahtua.
 • Realistiset (S) yksilöt ovat jalat maan pinnalla, luottavat järkeen, innostuvat käytännöllisistä asioista ja keskittyvät siihen, mitä on tapahtunut.

LUONTO

Tämä osa määrittelee sen, miten teemme päätöksiä ja miten selviämme tunteiden kanssa:
 • Logiikkakeskeiset (T) yksilöt ovat kovia, seuraavat mieltään ja keskittyvät objektiivisuuteen ja järkeen.
 • Periaatekeskeiset (F) yksilöt ovat herkkiä, seuraavat sydäntään ja keskittyvät harmoniaan ja yhteistyöhön.

TAKTIIKAT

Tämä osa heijastelee lähestymistapaamme työhön, suunnitteluun ja päätöksentekoon:
 • Suunnittelevat (J) yksilöt ovat päättäväisiä, suosivat selkeitä sääntöjä ja suuntaviivoja, pitävät deadlineista ja etsivät lopputuloksia.
 • Etsivät (P) yksilöt ovat hyviä improvisoimaan, haluavat pitää omat vaihtoehtonsa avoinna, suhtautuvat työhön rennosti ja etsivät vapautta.

IDENTITEETTI

Identiteettiosa tukee kaikki muita osia ja näyttää kuinka itsevarmoja olemme kyvyistämme ja päätöksistämme:
 • Määrätietoiset (-A) yksilöt ovat emotionaalisesti tasaisia, rauhallisia ja rentoja, eivätkä he suostu murehtimaan liikaa.
 • Varovaiset (-T) yksilöt ovat itsetietoisia, menestyshaluisia ja perfektionisteja, ja he huolehtivat imagostaan.

ROOLIT

Roolitaso määrittelee tavoitteemme, kiinnostuksen kohteemme ja suosimamme toimintamallit. 
Asianaja, jonka testistäni sain kuuluu Diplomaatti rooliin. 

DIPLOMAATIT (INTUITIIVISET JA PERIAATEKESKEISET [ _NF_ ] TYYPIT, SEKÄ ITSEVARMAT ETTÄ VAROVAISET VARIAATIOT)

Diplomaatit keskittyvät empatiaan ja yhteistyöhön ja ovat loistavia diplomatiassa ja konsultoinnissa. Ihmiset, jotka kuuluvat tähän tyyppiryhmään, ovat yhteistyökykyisiä ja kekseliäitä. Heillä on usein tasapainottajan rooli työpaikoillaan tai sosiaalisissa kuvioissaan. Nämä piirteet tekevät diplomaateista lämpimiä, empaattisia ja vaikutusvaltaisia ihmisiä, mutta ne voivat myös aiheuttaa ongelmia silloin, kun pitäisi nojautua kylmään rationaalisuuteen tai tehdä vaikeita päätöksiä.


Omat ajatukseni testistä on että aika hyvin pitää paikkaansa :) Muutamaa pientä juttua en tunnistanut itsestäni.. Mutta niinkuin testissä luvattiin "pelottavan" hyvin piti paikkaansa. Toki väittämiä joihin vastasin oli monia ja niiden perusteella testin tulokset tulivat. Vastaamalla niin moneen kysymykseen varmasti saadaan selville ihmisestä aika paljon.
Tykkään tehdä vastaavanlaisia persoonallisuus testejä, on jotenkin mielenkiintoista lukea itsestään ja omasta persoonallisuudestaan testin tuloksista :)

1 kommentti:

 1. Olen tehnyt tämän testin jokin aika sitten ja persoonallisuustyypiksi sain "puolustajan" hoitsun asu päällä :) Kuvasti kyllä minua paljonkin, kun tekstiä luin. Nämä tällaiset testit on hauskoja.

  VastaaPoista