lauantai 17. maaliskuuta 2018

Liikuntaresepti

Ensimmäisen tekstin liikuntareseptistäni pääset lukemaan täältä.

Tapasin kaupungin liikunnanohjaajan nyt toisen kerran kuntosalilla ja päivitimme kuntosaliohjelmaa mieleisekseni. Ohjaaja siis ehdotti liikkeitä mitä voisi olla ja sain valita niistä sellaisia jota on mielekästä tehdä.
Saliohjelmani jatkui kaksijakoisena, jotta voin vuorojen salliessa mennä salille peräkkäisinäkin päivinä. Toivoin tätä itse, koska en halua miettiä että nyt tarvitsee pakosti pitää välipäivä jos tekee mieli mennä ja vuorot sallivat sen.
Jalkapäivään otettiin mukaan Smith- laitteessa tehtäviä kyykkyjä, kyykyt ovat olleet minulle vaikeita koska polveni ovat pitkään olleet kipeät. Teen aluksi ihan ilman painoja peruskyykkyä ja askelkyykkyä pieniä sarjoja.
Lisäksi sain omasta toiveestani muutaman ohjeen keppijumppaan ja venyttelyyn koska kallonpohja, niskat ja koko selkä ovat olleet viime aikoina jumissa.
Tykkään tästä liikuntareseptistä kovasti, koska ohjaaja kuuntelee toiveitani hyvin ja tekee juuri minulle sopivan ohjelman. Treenit salilla ovat olleet hyviä ja liikkeet tulee tehtä oikein.
Olen nyt tehnyt tämän uuden ohjelman ylä ja alavartalon treenin kerran ja tykkään kovasti. Lihakset ovat hyvällä tavalla kipeytyneet joten treeni on mennyt perille ja on hyvää vaihtelua lihaksille.

Eilen ostin itselleni Prismasta hierontapallot. Koska kallonpohjan lihakseni ovat usein jumissa, hieroja kehoitti minua kokeilemaa Duo- palloa (punainen) kallonpohjanlihaksille. Hetki sitten kokeilin palloja ensimmäistä kertaa kallonpohjalla, niskalle ja lavoille. Kyllä ainakin tuntui palloilla hieronta. Toivon että niistä olisi apua minulle vaivoissani.


VIIKON LIIKUNNAT:
MA: -
TI: Keppijumppa ja venyttely
KE: -
TO: Jalkatreeni salilla ystävän kanssa, huippua! Keppijumppa + venyttelyt
PE: Yläkropan treeni salilla, päälle uintia ja vesijuoksua. Keppijumppa + venyttelyt
LA: Lepopäivä, lihakset kipeät :)


2 kommenttia:

  1. Mulla on sellainen nystyräinen pallo, joka toimii lavoille hyvin. Kallonpohjalle tarviisin vähän erilaisen, pitää katsella jos tulee vastaa tuollainen duopallo! Onko siitä ollut sulle apua?

    VastaaPoista