keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Minun puutarhani

Innostuin tänä keväänä toukokuun tietämillä istuttamaan yrttejä, marjapensaita ym. itselleni :) En ole koskaan istuttanut kukkasia itselleni mutta "hyötykasveja" jonkin verran. Niiden kasvua on mielestäni mukava seurata. Ja kiva ottaa omalta parvekkeelta ainekset esim. salaattiin. Näiden istuttaminen oli minulle sellainen terapia hetki <3 
Tämä postaus tulee sisältämään paljon kuvia:)Enon luokse istutin 3 mustaviinimarja pensasta. Ennestään hänellä on jo punaviinimarjoja.


Karviaispensas enon luona. Tällaisen istutan varmaankin toisen.


Mustikkapensas enolla. Tarkoitus istuttaa tällainen myös toinen. 


Enon luona karhunvatukkapensas, tämä ilmeisti leviää samalla tavalla kuin vattu. En ole koskaan maistanut ennen karhunvatukkaa, sen takia istutin tällaisen. 


Kirsikkatomaatti "pensas" omalla parvekkeella. Kolme tomaatin alkua näkyy jo :)


Mansikka amppeli omalla parvekkeella ensimmäistä kertaa:) Useampia mansikan alkuja näkyy jo.


Salaattisekoitusta, viinisuolaheinää, herneenversoja ja persiljaa omalla parvekkeella. Basilika on keittiössä kasvamassa. Haluisin vielä laittaa parvekkeelle ruohosipulia, tilliä ja rucolaa. 
Tyhjään ruukkuun laitoin avokadon siemenen kasvamaan, mielenkiinnolla odotan mitä siitä tulee. 

Mitä sinä olet istuttanut kasvamaan? Mistä yrteistä, kasviksista ja marjoista pidät? Mitä meinaat säilöä talven varalle?

Viimeisesä kuvassa on tämän aamun aamiainen: Riisikakkua juustolla ja kinkulla, keitetty muna ja mansikoita pakkasesta. 


2 kommenttia:

 1. Mulla kasvaa pienellä maalla mansikkaa, salaattia, herneenversoja, rucolaa ja ruohosipulia yleensä joka vuosi, niin tänäkin vuonna. Ainiin ja karvais- ja musta- ja punaviinimarjapuskat löytyy myös tietysti (ollut jo vuosia) ja omenapuun alku alkaa toivottavasti myös antamaan satoa muutaman vuoden päästä :) Nyt kokeilen ekaa kertaa perunaa ja porkkanaa lisäksi pienimuotoisesti ison autonrenkaan verran. Olen istuttanut kaikki paitsi mansikat ja marjapuskat toki auton kumeihin, kun oli renkaita enemmän ja vähemmän niin pääsi nekin hyötykäyttöön :D

  MUmmoilu puutarhassa ja yrttien ja muiden parissa on kyllä parasta terapiaa! Täällä tosin oli vielä viikko sitten hallaa, mutta onneksi näyttäisi ettei yksikään taimi kuollut niin pääsee sadostakin nauttimaan joku päivä :)

  Lennu | sopimattomasti lihava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin sitten paljon kaikenlaista kasvamassa, ihanaa :)
   Hieno idea tuo autonrengas juttu:) Kerro miten potut ja porkkanat kasvoivat.
   Mummoilut tosiaan puutarhassa on parasta terapiaa, en olisi aina uskonut että sellaisesta nauttisin:)
   Hyvä että taimet eivät kärsineet!
   -Laura-

   Poista