maanantai 19. kesäkuuta 2017

Urheiluhullu serkkuni Emma vierailulla



Emma on liikunnanohjaaja ja liikkuminen on hänelle elämäntapa. Hän harrastaa/opettaa monenlaista liikuntaa. Emma asuu Pohjoisessa ja käy täällä vanhemmillaan muutaman kerran vuodessa. Lapsena oltiin paljon tekemisissä ja leikittiin yhdessä kaikenlaista. Nuoruudessa ei ehkä oltu niin paljon tekemisissä mutta sitten taas aikuisena ollaan lähennytty paljon.

Emman kanssa touhutaan kaikenlaista: pelataan, liikutaan, kätköillään, höpetellään ja tehdään ruokaa. Tällä vierailulla ollaan käyty lenkillä, fribeegolfaamassa, pyöräilemässä, pelattu erilaisia lauta/korttipelejä (laivanupotusta, scrabblea, skipboa, yazia), käyty mäkikävelyllä, laitettu ruokaa ja huollettu mun pyörät. Voi olla että jotain meidän tekemisistä unohtuikin listasta. Olen aivan superonnellinen kun saatiin huolettua minun pyörä, vaihdettiin kumpaankin renkaaseen jarrupalat, sisä ja ulkorenkaat <3 Emmalle aivan mahtavan iso kiitos <3
Ja sitten tuo mäkikävely, hoin varmaan monta kertaa Emmalle että "sie oot hullu" ja että "minä kuolen" ja että jalat lähtee alta ym.ym. Emma vaan jakso kannustaa takaisin :) En olisi kyllä uskonut että jaksan sen mäen kävelly viisi kertaa ylös ja alas. Mäki on n.160m pitkä ja nousua koko ajan. Sykkeet hakkasi max.183 ja keskisyke oli 145. Kaloreita paloi 377kcal ja aikaa meni n. 39min :)

Emma on kasvissyöjä joten tehdään aina kasvisruokaa joka on minusta aivan ihanaa. Tällä vierailulla tehtiin:

  • Kasvistortillaja: sipuli ja paprika paistettiin pannulla siihen tacomausteseos. Lisäksi kurkku, tomaattia, sipulia, salaattia, herneenversoa, viinisuolaheinää, fetaa, juustoraastetta, salsaa ja omatekoista quacamolea. Quacamoleen tuli avokadoa, turkkilaista jogurttia, tomaattia pienenä silppuna ja herbamarea - oli aivan taivaallista. Normaalisti siihen kuuluu vielä valkosipulia, mutta vatsani ei kestä sitä.
  • Kasvishamppareita Lidlin kaurasydäin leivällä. Täytteenä hehkuttamani Apetit Mexicana kasvispihvejä, salaattia, tomaattia, omatekoista quacamolea ja omatekoista salsa- turkkilainen jogurtti kastiketta. 
  • Yhtenä iltana grillattiin porukalla, oli muutakin sukua koolla. Grillattiin lihaa, maissia, kasvisvartaita (halloum, kesäkurpitsa, tomaatti, herkkusieni, oliiviöljy + suola), herkkusieniä aurajuustotäytteellä ja pekonin sijaista kietaistiin ympärille kylmäsavulohta. Aivan taivaallista. Meikäläinen taitaa unohtaa noista herkkusienistä tuon pekonin kokonaan ja käyttää tuota lohta. 
Aivan ihana n. 2,5 viikon vierailu takana <3 Tykkään tuosta kaikesta aivan hirveästi mitä ollaan touhuttu. Varsinkin erilaisten pelien pelaaminen on niin lähellä mun sydäntä. 
Emma sai taottua päähäni, että kannattaa liikkua sen takia jotta jaksaa arjessa paremmin ja että siitä liikunnasta tulee hyvää olo. Harrastaa sellasia lajeja josta tykkää <3 Itsellä aina liikunta tähdännyt laihtumiseen ja tuntuu ettei se ole johtanut mihinkään. Liikaa ajatellut liikuntaa siltä kantilta että laihtuu, tottakai siitä on tullut hyväolokin. 
Nyt alan ajattelemaan Emman oppien mukaan, jospa se johtaisi siihen että liikunnasta tulisi minullekin hyvänolon lähde ja elämäntapa. 
Kiitos Emmalle vierailusta ja kaikesta mitä teit hyväkseni <3 Seuraavaan kertaan, hymyillään kun tavataan :)

Kuvia vierailusta on muutama. Laivanupotus peli oli pakko laittaa kahteen kuvaan, peli on ostettu joskus 80- luvun loppupuolella ja toimii edelleen. Nyt vasta tajusin kokeilla sen toimivuutta vaikka peli on kaapissa ollutkin:) Aivan mahtavaa!!!!




4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyviltä nuo eväät taas! :) ja kuulostaa mukavalta yhdessäololta. :) Tosin mä en oo yhtään lautapelien ystävä :P on muutes fiksu neuvo liikunnan suhteen toi, että ei suhtaudu siihen laihdutusmetodina, vaan ettii siitä sitä hyvää oloa. Itellä on sen kanssa tekemistä, koska en tykkää mistään liikuntamuodosta, mutta sä vissiin oot löytäny sellaisia tapoja liikkua, mistä oikeesti pidät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen löytänyt sellasia tapoja liikkua joista oikeasti pidän, se auttaa myös paljon:) Ja mulle auttaa paljon kun on kaveri kenen kanssa liikkua <3
      -Laura-

      Poista
  2. Oi miten mukavanoloista yhdessä puuhailua teillä ja selvästi näkee, miten on nautittu - elämästä! ♥

    VastaaPoista

Rapunzel