tiistai 28. helmikuuta 2017

Laura: Miksi haluan laihtua?

Olen tätä aihettta sivunnut blogissani monesti. Haluan silti tehdä asiasta kokonaisen postauksen. Jotta pääsisin päämäärääni paremmin. Itselleni täytyy aika ajoin muistuttaa miksi halusinkaan laihtua: katsella vanhoja kuvia jossa oli pienempi ja miettiä asioita jonka takia haluan laihtua.

Ajattelin että tekisin jonkinlaisen postaussarjan ylipainosta ja laihduttamisesta, jotka jollain tavalla liittyisivät toisiinsa. Syyskuussa 2016 kirjoitin tekstin Ylipainon haittavaikutuksista, joka sopii hyvin postaussarjaan mukaan. Vaikka tuolloin en edes ajatellut että tekeväni postaussarjaa asian tiimoilta. Miten minusta tuli ylipainoinen? postauksesta voi käydä lukemassa ajatuksiani lihoamisestani.
Postaussarjan seuraava osa voisi pitää sisällään postauksen motivaation lähteistä eli omalla kielelläni "motivaattoreista" laihdtuksessa. Postaus tukee tätä postausta hyvin, vaikka onkin hieman samaa asiaa. Jatkoa on tulossa postaussarjaan: Miksi laihduttaminen kyllästyttää? Ylipainoisen kaupassa käymisestä  ja vaatteiden ostamisesta. Katsotaan keksitäänkö sitten vielä jatkoa postaussarjalle;)

Sitten aiheeseen, Miksi haluan laihtua?

 1. Ulkonäkö - Pakko sanoa pinnallisesti että ulkonäkö tulee ensimmäisenä. Haluan näyttää hyvältä. Normaalikokoiselta ja hieman lihaksikkaalta. Ettei minun tarvitsisi hävetä itseäni ja kroppaani. 
 2. Fyysiset syyt - Itselläni ollut polvien ja kantapäiden kanssa vaikeuksia, jotka osaltaan johtuvat ylipainosta. Polvi ongelmat ovatkin helpottuneet kun olen saanut painoa hieman pois ja reisilihakseni ovat paremmassa kunnossa. Haluan olla ketterämpi, ylipainoisena tunnen itseni kömpelöksi. Tietekin haluan välttää ylipainoon liittyviä sairauksia ja haluan elää pidempään. Olo olisi virkeämpi. Haluan jaksaa tehdä asioita paremmin, esim. erilaiset liikuntalajit ja haluan kehittyä niissä. 
 3. Vaatteet - vanhat kivat vaatteet mahtuisi päälleni. Myös vaatekaupasta löytyisi helpommin vaatteita itselleni. Valikoima olisi paljon paljon laajempi normaalipainoisena. "Uskaltaisin pukea" erilaisia kuoseja ja värikkäämpiä vaatteita ylleni, tykkään kyllä oikeasti tavallisistakin väreistä.
 4. Mielialan ja itsetunnon kohotus - Niin surullista kuin se onkin, uskon että nämä kohoavat sitä mukaa kun saan painoa pois. 
HabaHelmikuu tuli kohdallani päätökseen, haasteen tuloksena jaksan punnertaa enemmän n.15-20 kertaa kahdessa erässä ja tosiaan aloitettiin sieltä muutamasta hassusta punnerruksesta. Haba kuvissani ja Haba mitoissani ei tapahtunut mitään muutosta, joten kuvatkin jää nyt julkaisematta:)

Käykäähän osallistumassa MahaMaaliskuu haasteeseen. 4 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein kiinnostavalta postaussarjalta, odotan innolla muita tekstejä :) Minullakin on kakkoskohtaa lukuunottamatta samoja syitä laihtumiseen. Huomenna alkaakin sitten mahamaaliskuu, vedä samalla mahtavalla asenteella kuin habahelmikuu!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanessa tsemppaavasta kommentistasi jälleen:) Kiva kuulla että tekstit kuulostavat kiinnostavilta. Pitkään aikaan ei ole ollut kunnollista inspiraatiota (eikä ideoita) postauksiin ja tänään se sitten jostain syystä iski. Olen luonnostellut jo tekstejä etteivät asiat unohdu.
   Yritän vetää samanlaisella draivilla...
   -Laura-

   Poista
 2. Asiallista, järkipohjaista pohdintaa siitä, miksi haluaa laihtua. Aika lailla samoilla linjoilla mennään ajatuksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helzu❤ Joo piti itsellä vähän selkeyttää että miksi tätä hommaa taas tehtiinkään....

   Poista