keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Vesijumppa

Olin maanantaina elämäni ensimmäistä kertaa vesijumpassa. Tykkäsin kovasti <3
Vesijumpan kesto oli 40min. Liikkeet olivat yksinkertaisia :) Ja jo alussa huomasi että vesihän on todella hyvä vastus. Vastusta voi säätää tekemellä liikkeitä hitaammin/nopeammin.
Liikkeet vedessä ovat kuitenkin pehmeitä ja tehokkaita, joten ne sopivat kaikenkokoisille. Monesti olen lukenut että vesijumppa, vesijuoksu ja uiminen sopivat varsinkin ylipainoisille koska se säästää niveliä rasitukselta.
Kuten vesijuoksussa niin myös vesijumpassa tykkäsin siitä ettei tule hiki ja kuuma. Kärsin uein kuumuudesta ja hikoilusta herkästi, jopa kävellessä ja pyöräillessä minulle tulee herkästi hiki. Kuumuus rajoittaa välillä jaksamista liikuntasuorituksen aikana. Hiki on sosiaalinen haitta, välillä hävettää olla niin hikinen. Ja eihän se mukava tunne ole kun "suolasta hikeä" tippuu silmille. Olen miettinyt huivin tai lippiksen käyttämistä tähän vaivaan, mutta tuntuu että ne lisäävät kuumuuden tunnetta.
Minulla on käytössä uusi Polar H10 sykevyö, jota voi käyttää juuri vedessä. Vyö talleentaa itseensä harjoituksen. Harjoitus aloitetaan Polar Beat sovelluksen avulla. Ja samaiseen ohjelmaan tulevat sitten harjoituksen tiedot/vaikutukset.
Minulla on Polar M400 aktiivisuusmittari, jonka käyttä bluetooth yhteys ei anna toimi/anna oikeaa tulosta vedessä. Jos nyt oikein ymmärsin Polarin sivuilta.
Tiedot Polar beat ohjelmasta siirtyvät automaattisesti Polar flow ohjelmaan, jonne M400 liikunnat, unet, aktiivisuus ym. "puretaan" rannekkeesta.
Olipa monimutkainen asia selvittää, enkä tiedä saavatko lukijat asiasta tolkkua:D
Polarin sivuilta voit käydä lukemassa lisää asiasta :)

Alla kuvakaappaus Polar Beat ohjelmasta ja vesijumppani harjoituksen vaikutuksista. Aika näyttää pidempää: olimme ajoissa paikalla, uimme muutaman kierroksen ja koska mittari puetaan pukuhuoneessa päälle ja aloitetaan puhelimella. Heti jumpan jälkeen poistin vyön, joten oletan että harjoitus päättyy siihen. Pukukopilla sykevyö puetaan uudestaan päälle ja yhdistetään tuohon ohjelmaan niin se antaa tiedot harjoituksesta ohjelmaan. Tämä tapahtuu vain muutamassa sekuntissa eli todella nopeasti tiedot siirtyy sykevyöltä ohjelmaan.
Pienoinen yllätys minulle oli että vesijumpassa kuluu näin vähän kaloreita. Se selittyy sillä että syke ei nouse kauhen korkealla vaikka liikkeet teinkin niin tehokkaasti kuin pystyin. Samanlaiset tulokset tulivat myös vesijuoksussa, keskisyke oli vielä piirun verran matalampi. Netistä olin kuitenkin lukenut että vesijuoksu saattaa polttaa 400-800 kcal. Tuo 800 on ehkä hieman utopistenen tulos.
Välillä aina uin lopussa ja/tai alussa niin silloin sykkeeni nousevat sinne 120 tienoille. Tarkoitus on mennä kokeilamaan pelkkää uimista, että paljonko se kuluttaa kaloreita :)

Heitin viime tekstissä haasteen lukijoilleni, käy kommentoimassa jollet ole vielä käynyt :)

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Aika iso osuus kaloreista (56%)oli rasvan palamista. Yllättävän iso prosentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään juu, hyvä huomio. Itse kiinnitin huomioni vain sykkeeseen ja kaloreihin...
   -Laura-

   Poista