- Pasteijat
- Piparkakkutaikina - nimenomaan taikina. Vaikka onhan ne piparitkin ihan hyviä.
- Itse tehdyt suklaakonvehdit eli jääsuklaa
Tehtiin Evan kanssa Hyvänmielentori myyjäisiin kyseisiä suklaita, Dansukkerin ohjeella.
Jääsuklaa
- 250g suklaata
- 125g kookosrasvaa
- 1/4dl tomusokeria
Paloittele suklaa. Pane suklaanpalat, rasva ja tomusokeri kulhoon ja sulata vesihauteessa. Sekoita. Jaa suklaa minivuokiin ja anna kovettua. Säilytä jääkaapissa.
Me tehtiin Evan kanssa valkosuklaisia konvehteja. Pelkkä valkosuklaa, sekä lisäksi mustikka ja rusina twistillä.
Tumma suklaa, maitosuklaa, valkosuklaa sekoitus konvehteja. Pelkkä suklaa, sekä lisäksi pipari, minttu twiställä.
Koristeeksi voi laittaa vaikkapa nompparelleja. Anna suklaan hieman jähmettyä ennenkuin lisäät ne, jotteivat upo suklaan sisään :)
NAMSKIS!!
Näyttääpäs hyviltä! En ole ikinä tietääkseni syönyt jääsuklaata, pitää kokeilla joskus. :) Minä tykkäsin penskana ihan älyttömästi piparitaikinasta ja myös itsetehdyistä pipareista. Silloin äitini teki itse piparitaikinan ja se oli taivaallista. Nyt ei oikein maistu enää edes se taikina. On siis olemassa jotain makeaa, jota minä en syö... :D
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan :) Laitettiin niitä pilttipurkkiin, joka oli kannesta koristeltu ja sillä tavalla myyntiin.
PoistaPakko myöntää että kyllä jää taikina syömättä täälläkin nykyisin:) Pienen pala ehkä voi maistaa, mutta ei se sellaista herkkua ole.
Haha hyvä pointti "on siis olemassa jotain makeaa, jota minä en syö:D"
-Laura-
Piparitaikina on kyllä joulun parasta herkkua! Ja se taikina on paljon parempaa kuin itse keksit! :D Tuosta jääsuklaasta tuli heti mieleen lapsuuden kotitaloudentunnit, kun näitä opeteltiin ensimmäisten joukossa tekemään! Tosin niihin versioihin laitettiin riisimuroja ja kaakaojauhetta. Hetkonen, eivät ne sitten taida samoja olla sittenkään! :D Hyviltä näyttävät nämä herkut, pitänee laittaa testiin :P
VastaaPoistaOlen joskus tuota riisisuklaatakin tehnyt, sekin on hyvää :)
PoistaKerro sitten mitä tykkäsit kun olet testannut :)
-Laura-