keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 - Luukku 13: Lucian päiväLucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi. Ajatuksena on että Lucia tuo valoa talven pimeyteen. Lucia (latinaksi lux valo) on suomennettuna Valotar. 
Lähde: Wikipedia

Muistan lapsuuden Lucia kulkueet, kuinka kaunis ja rohkea Lucia oli - kun kantoi kynttilöitä päässään. Muistan myös laulun jota kulkue laului kävellessään. 
Valoa täällä Suomen talvessa todella tarvittaisiinkin. Koska talvet ovat vähälumisia niin syksy ja talvi tuntuvat niin pimeältä ja pitkältä. Lumi toisi valoa niin maisemaan kuin mielialaankin.

Lucian päivän kunniaksi päätin miettiä 13 asiaa joista olen kiitollinen satunnaisessa järjestyksessä. Mietin siis valoisia asioita pimeyden keskellä. 

 1. Ystävät 
 2. Tukijoukkoni
 3. Perhe
 4. Uudet tuttavuudet tänä vuonna
 5. Työ jolla pystyn elättämään itseni
 6. Liikunnanohjaus 
 7. Hyvät työkaverit
 8. Oma koti
 9. Kutomisen taito
 10. Blogin lukijat ja kommentoijat
 11. Olen löytänyt lukemisen "uudelleen"
 12. TV- sarjat 
 13. Suomen metsät ja siihen liittyvät jutut 

2 kommenttia:

 1. Ihana lista! Ja hieno ajatus, että keskittyy positiivisiin asioihin pimeyden keskellä :) Mä oon viime aikoina ollut äärettömän kiitollinen, vaikka samaan aikaan stressaankin. Pohdinkin tuossa eilen, että pitäisi listata niitä hyviä asioita, että voi sit sitä listaa vilkaista, kun tuntuu, ettei kestä sitä stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! EIhän se aina auta, mutta joskus kuitenkin kun miettii niitä positiivisia asioita niin auttaa <3 Minä opettelen tätäkin vielä.
   Kerro sitten että auttaako sellainen lista <3 jos päädyt kokeilemaan...
   -Laura-

   Poista