sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 - Luukku 3: Jouluiset partiomuistot

Aloitin partion ekaluokalla eli ollesani 7- vuotias ja lopetin n. 12 vuotta myöhemmin. Minusta tuntui myös silloin että partio vaati itseltäni enemmän kuin harrastus ja vuorotyö hankaloitti asioita aika tavalla.
Aloitin partion siitä syystä että olisi jokin harrastus, hyvin omaperäistä. Olen aina tykännyt kuitenkin liikkua luonnossa ja tehdä porukalla asioita. Partio opitaan paljon kaikenlaista mm. erätaitoja, ensiapua, käsillä tekemistä ja paljon muuta.
Partiossa mukavinta oli leirit ja yhdessä tekeminen/oleminen <3  Teltassa pelattiin korteilla Annebellaa ja James bondia.
Monta vuotta olen ajatuksen tasolla ajatellut palaavani partioon, haikeana muistelen juuri leirielämää ja sen tuomaa yhdessäoloa.
Partiosta sain myös uusia ystäviä, joista osa on vieläkin elämässäni mukana <3

Partioystävältäni Evalta sain idean tähän postaukseen.

Ja pienen pohjustuksen jälkeen niihin muistoihin.
Keräsimme rahaa lippukunnallemme kotikaupunkini kaupassa paketointipalvelulla. Ja voi pojat minä en ole hyvä siinä hommassa edelleenkään. Vaikka niitä paketteja on paketointipalvelussa tehty monina jouluina ja moniamonia pakettaja.
Jouluaaton lähipäivinä olimme myös pakkaamassa kassalla asiakkaille ostoksia valmiiksi. Pakkaaminen oli kivaa puuhaa, tykkäsin siitä. Ja luulen siitä olleen kaupalle, kassatyöntekijöille ja asiakkaille suuri apu. Muistan että sain siitä palkaksi kerran jännetupin tulehduksenkin.
Nämä kuuluivat minulla vuosia ns.jouluperinteisiin ja niistä sai joulumieltä itsellekin

Osallistuimme myös marraskuun lopussa - joulukuun alussa järjestettävään hyvänmielentorille myymällä leivonnaisia, arpoja ja jouluun liittyviä koristeita. Erilaiset yhdistykset voivat osallistua myös kyseiseen tapahtumaan keräämällä varoja toimintaansa.
Hyvänmielentori päättyy joulukadunavajaisiin jossa kävellään kulkueessa kaupungin läpi ja samalla syttyvät jouluvalot. Lippukuntani osallistuu myös kyseiseen joulukulkueeseen partioasussa, tonttulakki päässä ja kantamalla lyhtyä. Muistan eräät joulukadun avajaiset erittäin hyvin, kun minun vartioni oli valittu kantamaan suomenlippua. Lippu oli raskaan "kepin" nokassa ja painoi todella paljon ja lippukunnanjohtaja huusi aina välillä "nosta lippua" :)

Partiolaisten joulukirkko.

Luukku aukeaa tänään koska on joulukadunavajaiset ja hyvänmielentori <3
4 kommenttia:

 1. Hauskoja eläväisiä muistoja! Partio on kyllä loistava harrastus,missä muussa on mahdollisuus samaan?! Vapaaehtoistyön tekemisenkin juuret omalla kohdallani taitavat olla tuossa yhdessä tekemisessä ja yhteisen hyvän tavoittelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Partio todellakin on loistava harrastus.
   Sellainen vapaaehtoistyö onkin mukavaa.
   -Laura-

   Poista
 2. Kivoja muistoja! :) Itsekin kokeilin partiota, muttei se sitten kuitenkaan jäänyt harrastukseksi itselleni. Mukavia muistoja siitäkin lyhyestä ajasta kuitenkin jäi. Hieno harrastus se kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että lyhyessäkin ajassa jäi hyvät muistot, kiva kuulla Kulkija:)
   -Laura-

   Poista