sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 - Luukku 24: Lapsuuden jouluaatto

Hyvää Joulua <3

Herään ensimmäisenä aamulla, katson ikkunasta ulos ja maa on valkoinen. Avaan joulukalenterin viimeisen luukun - sieltä kurkistaa joulupukki.
Tassuttelen olohuoneeseen ja avaan telkkarin - sieltä tulee erilaisia jouluohjelmia. Sytytän kuuseen kynttilät. Kuusi voi kuinka kaunis se onkaan, latvassaan tähti. Tähden alla käpy - joulutontut jotka katselevat meitä. Muut kauniit koristeet joulupallot ja kävyt, hopeinen nauha. Kuusi tuoksuu hyvältä - joululta.
Tunnen vatsassani jännityksen - voi kumpa olisi jo ilta jotta näkisi mitä saan lahjaksi. Toisaalta haluaisin että jouluaatto kestäisi ikuisuuden. Joulussa on vain taikaa.
Muu perhe heräilee jo - syömme aamupalaa. Lähdemme koko perheen voimin isovanhempien luokse kylään. Minä seuraan auton ikkunasta näkyisikö joulupukkeja. Kun tulemme kotiin äiti ja iskä alkaa valmistelemaan joulupöytää. Minä pelaan veljieni kanssa. Olen levoton, jännittää niin että vatsaan sattuu. Vihdoin ruoka on valmis. Maistan jokaista ruokalajia hyvin vähän, en oikein malttaisi syödä. En oikein tykkää mistään jouluruuasta. Minusta aikuisilla kestää syödä kauan, mietin miten ne jaksavatkin syödä niin paljon ja kauan. Pöydän korjaamisessa kestää mielestäni aivan liian kauan. On haudalle lähdön aika, ulkona alkaa hämärtää. Hautausmaa ja kynttilät ovat kauniita. Juoksen autolle takaisin, tiedän ettei ole kauaa aikaa enää jäljellä kun pääsen avaamaan lahjoja. Autoja tulee vastaan enää vähän. Lunta sataa hiljalleen.
Pukki on tuonut lahjat kuusen alle ja mielestäni niitä on paljon. Aikuisilla kestää mahdottoman kauan, mietin että miten ne voivatkin olla niin aikavia. Vihdoin saan luvan alkaa jakamaan lahjoja, isoveljeni auttaa välillä lukemisesssa. Lahjat on jaetttu, edessäni on iso kasa lahjoja. Revin kaikki lahjat vauhdilla auki - haluan nähdä heti mitä kaikkea olenkaan saanut. Esittelen aina välillä lahjoja toisille. En tiedä millä lelulla leikkisin.
Illlalla saan valvoa niin pitkään kuin haluan -  yksi lempijutuista. Pelataan jotain uutta peliä. Syödään suklaata ja välillä jotakin suolaista.

Kaipaan näitä lapsuuden jouluja. Jännitystä ja joulun taikaa. Joululomaa. Hiihtoa ja luistelua. Lunta ja valkoista joulua. Huolettomuutta.
Lapsena tykkäsin kovasti luistelusta ja olin siinä hyvä. En ole kaatunut koskaan niin että olisi sattunut pahasti, mutta nyt aikuisiällä pelkään kaatumista niin kovin että luistelusta ei tule oikein mitään. Ja se tuntuu erittäin raskaalta. Lapsena saatettiin olla monta tuntia luistelemassa.3 kommenttia:

  1. Ihania joulumuistoja!se miten kirjoitit toi itsellekin mieleen samanlaisia jännityksentunteita. Aikuisilla kesti ihan hirveän kauan aina jouluaattoona!!! Joulu meni jo,mutta vasta nyt luin viimeiset koulukalenterin luukut! Kiitos,täm oli kivoin joulukalenterini vuosiin! ❤

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkäsin luistelusta tosi paljon lapsena, hiihtämisestä en niinkään. :) Kiva kalenteri tämä oli, kiitos <3 mukavaa uutta vuotta sinulle Laura! :)

    VastaaPoista