maanantai 6. maaliskuuta 2017

Laura ja Heidi: Kaupassa käynti ei ole piece of cake laihduttajalle


Aa miksikö..... laihduttajat tunnistavat tästä oitis itsensä, muut eivät taida ymmärtää. Teksti on tehty pieni pilke silmäkulmassa värikynää käyttäen, vaikka  asiat totta ovatkin. Olemme tehneet tämän postauksen vanhan blogimme aikoihin, mutta mielestämme tämä on hauska postaus niin kirjoitamme sen uudelleen.  Suurin osa tekstistä on Heidin käsialaa:)

Kaupassa ei vain käväistä, kun ollaan laihdutuskuurilla. Täytyy tehdä sotasuunnitelma, johon sisältyy paljon paljon muutakin kuin kauppalista.

Juttu lähtee siitä että jääkaapissa alkaa loistamaan valo yhä kirkkaammin. Painotamme sanaa ALKAA LOISTAMAAN, koska peli on menetetty siinä vaiheessa jos kaappi ammottaa jo tyhjyyttään. Ai miksikö? Siksi että kauppaan ei kannata mennä nälkäisenä, missään nimessä. Jos laihduttaja astuu kauppaan nälkäisenä, kärryyn kerääntyy heräteostoksia ja monen sortin herkkuja joita sitten mutustellaan nälkäisenä jo automatkalla kotiin "verensokerin laskun ehkäisemiksi".
Eli sääntö nro 1. mene kauppaan ajoissa. Sääntö nro 2. mene kauppaan kylläisenä, niin kylläisenä kuin laihduttaja voi mennä;) 

Kauppalista, kannattaa tarkkaan miettiä tarkkaan missä järjestyksessä asiat listaan kirjoitetaan. Lista on ääretömän tärkeä tehdä kotona, selväjärkisenä kaukana karkkihyllystä. Lista on hyvä laatia jotta virheostoksia ei tule. Raaka- aineet listataan siinä järjestyksessä, jotta saadaan reitti kaupassa läpi kulkematta karkkihyllyn kautta (lainaus Monopolista kulkematta lähtöruudun kautta:D). Tämä onnistuu luonnollisesti kaupassa joka on sinulle jo entuudestaan tuttu. Siis sääntö nro 3. tee kauppalista huolellisesti, sääntö nro 4. tee ostokset vain tutussa kaupassa.

kauppalista

Kun kauppalista on laadittu ollaan valmiita lähtemään kauppaan. Noudata siis sotasuunnitelmaa ja suorita ostokset sen mukaan ilman heräteostoksia (jolleivat ne ole terveellisiä). Jonoon mentäessä tulee viimeinen sudenkuoppa eteen. Kassan viereiset "heräteostoskarkit", joita voit lastata kärryyn ennen omaa vuoroasia. Joten sääntö nro 5. valitse lyhin jono.

Kaupassa käynti ei ole vain pala kakkua, se on seikkailu ja tahtojen taistelu. Näin ollen hyvin suunniteltu on puoliksi tehty;) Kauppalistan raapustaminen saa näin ollen uuden merkityksen, eikä sen täyttö suju muutamassa minuutissa;) 



Kaupassa saatamme taivastella kalan hintaa oikein olan takaa, josta riittää ruokaa muutamaksikin päiväksi. Mutta sitten kun tekee mieli hesburgeria tai herkkuja, nehän eivät ole ollenkaan kalliita. Vaikka esimerkiski Hesen aterian hinta saattaa olla sama kuin kalassa ja kalasta sentään riittää ruokaa useammalla aterialle. Se vaan on taivaan tosi että terveellinen elämä maksaa - vai maksaako? 
Suoraan ajatellen kyllä, mutta kun ruokamäärä pienenee - terveys paranee ja pitkällä tähtäimellä pienennämme hurjasti riskiä sairastua verenpaine-, kolesteroli-, sydänsairauksien, diabetes ja paljon muihinkin sairauksiin. Tuossa vaiheessa lääkärikäynteihen ja lääkkeisiin menee rahaa. Rahassa ei voi mitata henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Yllä olevat asiat täytyy itselläkin palauttaa useasti mielen, ne tuppaa vaan helpolla unohtumaan. 

6 kommenttia:

  1. Hih..valitse lyhin jono oli hyvä. Suurin oma paheeni oli kaupassa ennen sortua viime hetken ostoksiin kassajonossa. Siinä, kun ne suklaat ym. killittää naaman edessä. Olen kuitenkin oppinut jo harkitsemaan, onko välttämätöntä ostaa herkkuja vai ei. Nykyään osaan paremmin ohittaa herkut ja voisinpa sanoa, että kauppareissuista 1/10 tulee enää ostettua herkkuja kassan vierestä. Voi harrastaa myös "mielikuvaherkuttelua" ja ajatella, että "toi on hyvää" ja muistella makua, mutta jättää kuitenkin tuote ostamatta. Tämä usein toimii mulla. En ole sitä suunnitelmallisesti tehnyt vaan ihan vahingossa :)

    VastaaPoista
  2. Ennakkoon tehty kauppalista ja syöminen ennen kauppaan menoa on toiminut täälläkin kaikista eniten! Välillä toki on ajallisesti (ja rahallisesti, kun pitkät matkat) hankalaa olla menemättä nälkäisenä kauppaan, mutta silloin kierrän suosiolla ne hyllyt, joista tiedän tarttuvan jotain mukaan jotka pikaisesti ahmaisee autossa. Lisäksi mä oon ruennut pitämään suolattomia pähkinöitä tai muuta vastaavaa auton hanskaloksassa varsinkin silloin, jos tiedän syömisten venähtävän esim. töiden vuoksi, toimii sekin ensi hätään! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei pitkät matkat vaivaa kun kauppaan on 5-10 minuutin matka, riippuu mihin kauppaan menee:)
      Pähkinät onkin helppo välipala pitää mukana:) Ja niitä voisi tosiaan sujauttaa auton hanskalokeroon, kiitos vinkistä:)
      -Laura-

      Poista
  3. Hauska postaus. :D Täällä pahin sudenkuoppa on ehdottomasti tuo nälkäsenä kauppaan meneminen.. -Rouva R // Rakkauden rasvaprosentti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva R:) Jep, kyllä sitä välillä tulee itsekin mentyä nälkäisenä kaupppaan vaikka sen tietää ettei kannattaisi:/ -Laura-

      Poista

Rapunzel